RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trekker melding om livstegn fra fergevraket

LETER ETTER OVERLEVENDE: Redningsmannskaper jobber intenst for å finne overlevende etter at fergen Sewol delvis sank utenfor kysten av Sør-Korea.
LETER ETTER OVERLEVENDE: Redningsmannskaper jobber intenst for å finne overlevende etter at fergen Sewol delvis sank utenfor kysten av Sør-Korea. Foto: Kim Kyung-hoon (Reuters)
Sist oppdatert:
En SMS som tilsynelatende ble sendt fra fergevraket i Sør-Korea vekket torsdag håp om å finne flere overlevende. Men det sås nå tvil om meldingen.

Nyhetsbyrået Reuters meldte natt til torsdag norsk tid at en far hadde fått en tekstmelding fra sin sønn om bord i fergen over ett døgn etter at den sank. Der sto det at overlevende elever var innesperret i fergen.

Men Reuters trakk meldingen etter en times tid. Faren har opplyst til nyhetsbyrået at han ikke har sett noen tekstmelding selv, men hørt om den fra andre.

Redningsarbeidere uttalte onsdag at de ikke lenger hadde stort håp om å finne overlevende etter at fergen kantret og delvis sank utenfor kysten av Sør-Korea.

Rundt 290 personer er fortsatt savnet. Det skal ha vært rundt 475 personer om bord i fergen da det gikk galt onsdag morgen. 325 av disse var elever fra en videregående skole i Ansan utenfor Seoul.

Dykkere prøvde onsdag å ta seg inn i fergen, men måtte gi opp på grunn av sterk strøm i vannet.

Hevder de ble bedt om å bli

Flere av passasjerene som kom seg levende fra fergeforliset i Sør-Korea, forteller at de fikk beskjed om å holde seg i ro og ikke evakuere, selv da ferja var i ferd med å tippe.

Den 36-årige forretningsmannen Koo Bon-hee sier ifølge AP at de fikk beskjed om å holde seg i ferja og vente på redningsmannskaper, selv da den var i ferd med å fylles opp med vann og tippe over.

En annen passasjer, Kim Seong-mok, sier til kringkasteren YTN at det hørtes ut som om ferja krasjet i noe da han satt og spiste frokost. Han sier at passasjerene fikk beskjed om å holde seg i ro, og at det aldri var snakk om noen evakuering

Koo mener mannskapets innsats ikke var god nok, og at det er grunnen til at så mange trolig ble innesperret i det synkende skipet.

– Redningsarbeidet ble ikke utført bra. Vi hadde på oss redningsvester, vi hadde tid. Hvis folk hadde hoppet i sjøen, ville de ha blitt reddet. Men vi ble bedt om ikke å forlate skipet, sier han.

– Vi kunne ikke gå ett skritt en gang

Oh Yong-seok, et besetningsmedlem på båten, sier at redningsarbeidet var svært vanskelig ettersom båten hadde begynt å kantre.

– Vi kunne ikke gå ett skritt en gang, sier Oh.

Søket etter de rundt 290 som er savnet pågår fortsatt natt til torsdag norsk tid. 

– Smertende å se

– Det smerter å se at ungdommer på en skoletur er innblandet i en slik tragedie, sier Sør-Koreas president Park Geun-hye.

Sørkoreanske medier, deriblant MBC, publiserte onsdag flere hjerteskjærende tekstmeldinger som viser hvordan dramaet utspilte seg.

– Pappa, jeg kommer meg ikke ut. Korridoren er full av barn, og båten kantrer, skrev en 18-årig elev i en desperat SMS-utveksling med sin far ifølge ABC News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere