Gå til sidens hovedinnhold

Trekker nye salatblandinger fra markedet

Bama trekker nye salatprodukter fra markedet etter funn av Yersiniabakterien.

20 personer bosatt over hele landet fått påvist smitte av av bakterien Yersinia enterocolitica O:9. Det er hvert år 50-100 tilfeller av yersinose i Norge, men det er sjelden med flere tilfeller med felles kilde, melder Folkehelseinstituttet.

Mistenker ferdig oppskåret salat
Mistanken etter undersøkelser gjort av Folkehelseinstituttet og Veterinærinstituttet retter seg mot flere ferdige salatblandinger.

Bama har allerede trukket produktet Dole Ruccula Mix fra markedet. Når det gjelder de nye smittetilfellene går mistanken spesifikt på salattypen radicchio rosso fra en bestemt leverandør. Den benyttes i flere salatprodukter, og Bama opplyser at de har besluttet å trekke alle disse fra markedet.

Denne salaten er nå fjernet som ingrediens fra alle Bamas produkter inntil videre, opplyser Bama på sine nettsider.

Kan gi diaré og feber
Yersiniabakterien smitter i hovedsak gjennom mat, men kan i sjeldne tilfeller også smitte fra person til person. De vanligste symptomene er diaré, feber og magesmerter, vanligvis i en til tre uker. Sykdommen går i de fleste tilfellene over av seg selv.

Folkehelseinstituttet råder personer med diaré til å være nøye med håndvask etter toalettbesøk og før matlaging.

Dette er produktene som berøres

DOLE Favoritt Salat

DOLE Favoritt Mini

DOLE Grillsalat

DOLE Romano Mix

Beger Kyllingsalat

Rivierasalat 6 pk

Rivierasalat 12 pk

Merk at tilbaketrekkingen gjelder bestemte Lot-nummer og produkter med siste forbruksdato i tidsrommet fra 5. april til 11. april. Se full oversikt på Bama.no. Selskapet opplyser at innholdet i salatproduktene som nå er på markedet er endret og at de er trygge å spise.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken