RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trekker røde epler fra butikkene


TREKKES: Farlige mengder plantevernmidler er årsaken til at eplene trekkes.
TREKKES: Farlige mengder plantevernmidler er årsaken til at eplene trekkes. (Matportalen)
Sist oppdatert:
Eplene trekkes etter funn av helsefarlig mengde rester av plantevernmidler

Matportalen melder i dag at et parti argentinske Royal Gala røde epler trekkes fra butikkene. Eplene har vært i salg mellom 1. og 19. juni. 

Det er epler med varemerket San Clemente som nå trekkes av Exotic Fruit AS, fordi det er funnet plantevernmiddelrester som overskrider grenseverdiene. Overskridelsen er vurdert å være helseskadelig, melder Matportalen.

Det er snakk om 42 kartonger på til sammen 756 kilo med epler som har vært solgt i en rekke butikker, hovedsakelig på Østlandet, men også i Stavanger og Sandnes. 

Et parti med 42 kartonger på til sammen 756 kg med epler med opprinnelse Argentina, er solgt til en rekke frittstående butikker, hovedsakelig på Østlandet, men òg i Stavanger og Sandnes. 

Det er det aktive stoffet tiofan-metyl som er funnet i eplene, og ifølge Matportalen kan en stor porsjon av eplene det gjelder påvirke småbarns vekst. For voksne er det ingen umiddelbar fare, skriver de.

Mattilsynet råder forbrukere som har disse eplene enten å kaste de eller levere tilbake til butikken hvor de er kjøpt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere