RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trekker saken mot Telenors Vimpelcom

Sist oppdatert:
Påtalemyndighetene i Moskva har valgt å droppe tiltalen mot det russiske mobilselskapet Vimpel Communications i forbindelse med påståtte brudd på lisensreglene i Moskva
Det går frem av dagens utgave av den russiske næringslivsavisen Vedomosti, melder Dow Jones.

Det var i slutten av januar at påtalemyndighetene i Moskva sammen med de lokale telemyndighetene anla en straffesak mot VimpelCom, Russland nest største mobilselskap.

Bakgrunnen er de lokale telemyndighetenes påstand om at VimpelCom driver i konflikt med regelverket. Telenor eier 29 prosent i VimpelCom som har fått medfart på børsen som følge av saken.

Telemyndighetene vill ta fra VimpelCom lisensen fra 1. februar dersom selskapet ikke foretok endinger på lagt av teletilsynet. VimpelCom har imidlertid benektet at de er i brudd med reglene, og har fått en midlertidig forføyning som beskytter selskapet mot påleggene.

Ifølge Vedomosti skriver påtalemyndighetene i et brev at etterforskningen viser at VimpelCom ikke har drevet virksomheten i utakt med regelverket.

En talsmann for VimpelCom sier ta de foreløpig ikke har fått et offisielt brev fra påtalemyndigheten, og derfor ikke kan bekrefte at saken nå har blitt henlagt.

Sakens kjerne er at Moskvalisensen eies av VimpelCom heleide datetrselskap KB Impuls, mens abonnentene inngår sitt kundeforhold med VimpelCom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere