Trekker seg etter rasisme-beskyldninger

- Nok er nok, sier Frp-politiker Willy Wiksaas (71). Nettavisen-blogger ble tungen på vektskålen.

15.10.13 19:19

- Det er et år siden jeg ga beskjed til partiet om at jeg ville trekke meg etter valget. Jeg er 71 år og har vært med i Frp i 30 år, sier Willy Wiksaas.

Den tidligere lederen for Namsskogan Frp hadde meldt fra om sin avgang som lokal partileder, men hadde likevel ikke planer om å trekke seg helt ut av politikken.

- Jeg hadde vel egentlig tenkt å fortsette i partiet, men nå har jeg trukket meg helt ut, bekrefter Wiksaas til Nettavisen tirsdag kveld.

Wiksaas endret mening etter at Nettavisen-bloggeren Gunnar Tjomlid i begynnelsen av september satte Wiksaas sine ytringer i søkelyset.

«Willy ser ut til å være en populær mann i sin kommune. Men jeg synes det er svært ubehagelig at vi i Norge i 2013 har politikere i et av landets største partier som så åpenbart fremmer en rasistisk agenda»skrev Tjomlid i denne bloggen og viste til en rekke uttalelser som Wiksaas hadde kommet med på Facebook.

- Ikke rasist
Uttalelsene til Wiksaas fikk Einar Almaas, leder i Nord-Trøndelag Frp, til å reagere.

- Jeg er først og fremst veldig skuffet. Både over Wiksaas, og meg selv, for at jeg ikke har oppdaget dette tidligere, sa Almaas.

- Vi har allerede bestemt å ta opp dette i styret. Det er uttalelser fra en godt voksen mann, som har vært en sentral politiker. Han burde holdt seg for god for dette, sa Almaas.

Wiksaas selv beklaget at han spissformulerte seg og at han publiserte ytringer på Facebook.

- Jeg synes det er beklagelig at folk oppfatter dette rasistisk. Jeg er alt annet enn rasist. Det er langt ifra sannheten, sa han.

Les egen sak her.

Roligere tider
En måned senere har Willy Wiksaas altså trukket seg helt ut av Frp.

- Etter den kampanjen i Nettavisen så sa jeg til min kone at nok er nok, sier Wiksaas.

- Det var vel ingen kampanje, men en av Nettavisens bloggere som skrev et innlegg.

- Det var jo Nettavisen som spredde den møkka, konstanterte Wiksaas.

- Hva skal du gjøre fremover?

- Jeg er jo i full jobb. Jeg lager mat på et omsorgshjem, og så har jeg en sønn på 10 år, sier Wiksaas som ser fram til roligere tider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag