RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MASSOUD HOSSAINI (AFP)

Trekker seg fra presidentvalget

Sist oppdatert:
Presidentutfordreren i Afghanistan trakk seg søndag.

Presidentkandidat Abdullah Abdullah erklærte søndag at han trekker seg fra presidentvalget i Afghanistan, skriver Reuters.

Årsaken skal være at han ikke har fått gjennomslag for sine krav til hvordan valget skal gjennomføres på en rettferdig måte.

- Jeg vil ikke delta som kandidat ved valget. Det har ikke vært en enkel beslutning å ta, sa Abdullah til sine støttespillere i et telt i Kabul søndag.

Krevde avgang
Omvalget skal holdes lørdag 7. november som en følge av at ingen av kandidatene fikk over 50 prosent av stemmene i forrige runde. Da ble det avdekket massivt med juks til fordel for den sittende presidenten - Hamid Karzai.

Abdullah hadde krevd at sjefen for valggjennomføringen sin avgang innen lørdag, for å unngå en repetisjon av jukset sist. Men Karzai innfridde ikke kravet.

Nå er det ventet at valget skal gjennomføres med en eneste kandidat - president Hamid Karizai.

Ventet
Diplomater fra Vesten har antydet at det ikke lenger var et spørsmål om Abdullah ville trekke seg, men hvordan han ville gjøre det.

- Abdullah har skjønt hvor smertefull en ny runde vil være for landet, sa en anonym diplomat til Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere