Gå til sidens hovedinnhold

Trekker seg som leder i Profetens Ummah

Ubaydullah Hussain trekker seg som Ummah-leder - Mener han er utsatt for «heksejakt».

28-åringen må neste uke møte i Oslo tingrett, tiltalt for trusler og diskriminerende og hatefulle ytringer. Strafferammen er over seks år, ifølge påtalemyndigheten.

Hussain skriver i en epost til TV 2 at han trekker seg som leder i Profetens Ummah for å hjelpe det muslimske samfunnet på andre måter. Han ønsker ikke å kommentere rettssaken før den begynner i neste uke.

Også i mars i fjor sa Hussain at han trekker seg som leder i organisasjonen. Han mente den gang at det hadde vært for mye oppmerksomhet rundt ham som person, og for lite på gruppens ideologi og budskap. Han sier nå at Profetens Ummah vil bestå, men at de ikke vil ha noen offentlige aktiviteter i tiden som kommer.

Han vet ikke hvordan gruppen vil operere i fremtiden.

- Vi/jeg har vært under sterk heksejakt fra norske myndigheter, politiet, PST og mediene som har gjort sitt ytterste for å gi et negativt bilde av meg som person, og ikke minst Profetens Ummah, skriver Hussain i eposten.

Ifølge TV 2 skriver han videre at muslimers standpunkt fortsatt er at Norge og resten av den vestlige verden må stoppe den fysiske og ideologiske krigføringen mot islam.

- Og enhver muslims mål er å leve i en verden styrt av islamske lover, skriver han. (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken