Den 22 år gamle kvinnen som fredag anmeldte en tv-profil for voldtekt, har nå endret forklaring fullstendig.

- Kvinnen trakk anmeldelsen i går. Jeg vil ikke gå inn på årsaken til dette, sier politiadvokat Christian Hatlo til Dagbladet.

Kastet ut kvinnen
Fredag morgen ble en tv-kjendis pågrepet av uniformert politiet, etter at en kvinne varslet politiet om at hun hadde blitt voldtatt.

Mannen ble pågrepet i egen leilighet. Kvinnen skal ha vært med mannen hjem etter en bytur og skal ha avsluttet kvelden hjemme hos tv-kjendisen. Mannen skal ha forklart at han kastet kvinnen ut av leiligheten i løpet av natten og nektet for å ha hatt samleie med henne.

- Han er lettet
Etter at kvinnen nå trekker sin anmeldelse, sier mannens forsvarer John Chr. Elden, følgende til Nettavisen.

- Han er lettet over to forhold. For det første at han fikk se den opprinnelige anmeldelsen, for den var så absurd at den lett kan motbevises. For det andre over at kvinnen har trukket anklagene tilbake og skyldt på at hun var beruset da hun forklarte seg for politiet før helgen. Han ble heller aldri formelt siktet på annen måte enn gjennom beslag, opplyser Elden til Nettavisen.

- Vil dere gå videre med saken med tanke på at han ble navngitt på Twitter? Og vil dere forfølge kvinnen for falsk anmeldelsen?

- Vi vet foreløpig ikke hvem denne kvinnen er, men regner med at politiet selv foretar sine vurderinger. Det er ingen prioritet fra vår side å putte folk i fengsel. Vi er godt fornøyd med det arbeidet politiet har gjort så langt i saken, sier Elden.

Les også: - TV-kjendis pågrepet for voldtekt.