RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trender for og av reisende

Sist oppdatert:
De reisende har sagt sitt om trendene for 2008.

(SIDE2): De viktigste reisetrendene er bekymringer knyttet til bakterier og virus, økning i grønn turisme og motstand mot bruk av mobiltelefon i luften.

Det er gjennom nettstedet TripAdvisor at de reisende har spådd fremtidens reisetrender. Resultatene ble presentert i den årlige reisetrendundersøkelsen, gjennomført av 2500 brukere fra hele verden.

Skru av mobilen
Hele 78 prosent ville ikke ha mobilen i bruk på flyreisen. Ryanair er veldig ivrig, men SAS og Norwegian vet ikke om de vil begynne med mobilbruk i luften.

Les også: Snart kan mobilen brukes på flyet

Videobruk er ikke like mange skeptiske til. På spørsmål om de kan be personen i nabosetet skru av fremviser, svarer 58 prosent «nei».

Av flyselskapene er det American Airlines som kommer best ut. Vennlige og hjelpsomme ansatte, punktlige avganger og komfortable seter gjør at selskapet er så godt likt.

Det er strandliv som gjelder for de aller fleste reisende. 64 prosent ønsker seg denne type ferie fremfor noe annet. Allikevel er det bare 42 prosent som ikke sjekker e-post og svareren på mobilen i ferien.

Grønnere ferie
Bare en femtedel av de spurte svarte at de ikke har noen planer om å gjøre ferien grønnere det neste året. 30 prosent av de spurte hadde heller ikke tenkt seg på noe økovennlig ferieanlegg neste gang de er ute og reiser.

80 prosent engster seg over smitte gjennom bakterier og virus på sine reiser. Det er særlig på flyet og ved bruk av offentlig transport at angsten setter seg. På restauranter, hotell og flyplasser føler vi oss heller ikke så trygg.

Av nye destinasjoner er det Tunisia som kan juble over de nye reisetrendene. TripAdvisor bruker et verktøy som de kaller TravelCast når de skal bestemme hvor det er skrevet mye positivt.

De ti beste destinasjonene for 2008 er som følger:

Jerba, Tunisia
Makandi Bay, Egypt
Phangnga, Thailand
Kovalam, India
Sabaudia, Italia
Asilah, Marokko
Ko Phangan, Thailand
La Plagne, Frankrike
Yangshuo, Kina
Kotor, Montenegro

Les mer om ferie og reise her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere