RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trendy med falsk tatovering

(Getty Images)
Nå skal ikke kroppskunsten gjøre vondt.

(SIDE2): Falske tatoveringer er blitt et moteriktig tilbehør.

Følg Side2 på Facebook – klikk her!

Kroppsdekorasjoner
Motehuset Chanel var først ute med de påmalte tatoveringene. Allerede på visningen av sin vårkolleksjon i høst kunne vi se Chanels modeller dekorert med tatoverte smykker. Det er Chanels makeupartist Peter Philips som står bak designen på tatoveringene. Chanel har nå laget midlertidige tatoveringer for salg basert på samme design, men i et begrenset opplag.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Stilig uttrykk
Kjendisene har også fått sansen for den nye tatoveringsmoten. Sex and The City-stjernen Sarah Jessica Parker gjorde looken komplett på årets Oscar-utdeling med falske tatoveringer kombinert med diamantarmbånd. Artisten Katy Perry viste at hun er fan av Josh Grobin ved å tegne på en falsk tatovering med hans navn rett over puppen i fjor.

Også vår egen popartist Samsaya vakte stor oppsikt da hun ankom Spellemannspris-utdelingen tidligere i år. Hun viste nemlig fram en midlertidig «protesttatovering» med logoen til NRKs musikkprogram «Lydverket».

Les også: Nå kommer harrymoten!

Økende interesse for ekte tatovering
I en pressemelding skriver Reitan Servicehandel at også bladmarkedet merker en økende interesse for tatoveringer.

- Narvesen har nå 23 titler om tatovering i bladhylla, og salget øker. Interessen for blader om tatovering har økt merkbart det siste året. Nordmenn kjøper nå utenlandske blader om tatovering for snaut 1,8 millioner kroner i året. Økningen fra 2008 til 2009 var på 10 prosent, sier lesestoffansvarlig Nina Halvorsen i Narvesen.

- For mange nordmenn er tatovering en viktig interesse. Bladene gir dem både inspirasjon og kunnskap, sier Jan Tore Øygard, daglig leder for Leading Light Tattoo & Piercing Center i Stavanger.

- Folk som overveier å la seg tatovere bruker gjerne tid på å orientere seg og finne det rette uttrykket, forteller han.

Men nå trenger du ikke å lenger engste deg for at en eventuell tatovering skal gjøre vondt eller noe du angrer på senere. Valget er ditt og i tatoveringssammenheng er det ifølge motebildet like kult med falsk som med en ekte tatovering.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere