RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trener drept av eks-spiller

Foto: AP/Scanpix
USA er rystet av det kaldblodige drapet på Ed Thomas (58).

Den lille skolen Aplington-Parkersburg High i Iowa har mistet sin populære trener Ed Thomas, som i løpet av sin lange karriere som trener for skolelaget i amerikansk fotball produserte fire spillere til National Football League (NFL).

Thomas ble onsdag skutt og drept inne i skolens treningsstudio. Drapsmannen identifiseres som Mark Becker (24), en tidligere student som spilte fotball for Thomas.

Rundt 50 studenter var til stede på skolen, flere av dem i vektrommet hvor Becker traff Thomas med flere skudd. Ingen andre ble skadet.

Thomas ble fløyet til Covenant Medical Center i Waterloo, hvor han døde 58 år gammel.

Motivet ukjent
Det er foreløpig ikke kjent hva som var motivet for drapet.

- Det er en av de tingene vi ser på nå, sier Kevin Winker, visedirektør i Iowa-avdelingen for Criminal Investigation.

Becker ble arrestert i innkjørselen til sine foreldres hjem kort tid etter drapet. Nå holdes han fengslet i Butler County Jail fram til en høring 2. juli.

Han skal ha blitt innlagt på psykiatrisk avdeling etter en biljakt lørdag, og ble mandag tiltalt for å flykte fra politiet, bryte fartsgrensen og kjøre på rødt lys. I fjor vinter erkjente han seg skyldig i overfall, besittelse av narkotika-relatert utstyr og i vandalisme. Han tilbrakte fire dager i fengsel, mens de 86 siste dagene av straffen ble gjort betinget.

Sørget sammen
Flere hundre sørgende samlet seg onsdag kveld ved skolens fotballstadion, som er kalt opp etter Thomas.

- Hans ettermæle vil for mange bli assosiert med hans fantastiske suksess som fotballtrener. Jeg mener imidlertid at hans største arv ikke kommer fra hvor mange fotballkamper han vant eller tapt, men fra det faktum at han var en dedikert venn av Jesus Kristus, sier Aaron Kampman ifølge ESPN. Kampman spiller for Green Bay Packers i NFL og er en av Thomas' tidligere elever.

En av sønnene til Ed Thomas sa at han var mest stolt av farens engasjement i den lokale kirken, hvor han var medlem av kirkerådet. Aaron Thomas takket lokalsamfunnet for støtten.

- Ingenting kan forberede en for det som vår familie og vårt samfunn gjennomgår etter dagens sjokkerende hendelse, sa Aaron Thomas, som også ba de fremmøtte om å be for Beckers familie.

- Vi vil be folk om å be for dem, de gjennomgår også mye, sa Thomas.

Les mer om denne tragiske hendelsen hos ESPN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere