Trener du miljøvennlig?

Foto: Siri Stafford (Getty Images)

Slik kan du minske avfallet samtidig som du minsker midjen.

21.11.10 15:31

(SIDE2): Det er små justeringer som skal til, så kan du trene med enda bedre samvittighet.

Drikkeflaske
Lite miljøvennlige plastflasker kjøpes og kastes fortløpende. En liten innsats for miljøet kan være å investere i en vannflaske du kan bruke flere ganger.

Treningsklær
Markedet for organiske bomullsklær har blitt større, og også i hyllene for treningsklær finnes gode alternativer. I USA har det også kommet klær laget av resirkulerte kokosnøttskall, som skal trekke til seg fuktighet og beskytte mot solen. Skal du ta den enda lengre finnes joggesko med resirkulerte gummisåler.

Resirkuler
Via Nike sitt «Reuse-A-Shoe»-opplegg kan du donere gamle sko og bidra til å bygge basketballbaner. TerraCycle samler inn innpakningen til proteinbaren og lager det om til gymbager og lignende.

Miljøvennlige sentere
Enkelte treningssentre velger nå å profilere seg som miljøvennlige, ved for eksempel å droppe svømmebasseng og badstu. På treningssenteret Greeb Microgym i Portland i USA produserer medlemmene strømmen selv ved å sykle på spinningsykkelen Team Dynamo.

Namaste
Yogamatter i kork, bambus, hemp og naturlig gummi er det flust av. Så nå kan du harmonisere med kloden også, i tillegg til deg selv.

Tren ute!
I stedet for å kjøre til og fra trening, kjøpe en flaske vann på vei inn og sitte en halvtime i boblebadet etterpå kan du rett og slett løpe en tur ut fra din egen inngangsdør.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

(Kilde: Ivillage)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.