RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vlad Gansovsky (Illustrasjon)

Trener nakne

Sist oppdatert:
Treningssenteret Easy Gym i Spania lar medlemmene trene uten klær.

(SIDE2:) Lei av svette trøyer og trange treningsbukser? Hvis du ikke er av den blyge typen, er Easy Gym i Arrigorriaga i Spania noe for deg. Her kan man nemlig trene naken.

- Mye du lett kan gjøre naken
Eieren Merche Laseca forteller BBC at treningssenteret slet med stadig færre besøkende. Da de undersøkte andre treningsmuligheter i området, fant de ut at to svømmebasseng tilbød månedlig nakenbading. Det er dessuten 12 naturiststrender i området.

Selv om Laseca ikke er naturist selv, spurte hun medlemmene av treningssenteret om hva de syntes om mulighet for nakentrening. 90 prosent var positive til forslaget.

Nakentreningen finner sted to dager i uken. En yogalærer har vært i kontakt med senteret for å starte en nakenyogaklasse. Men Laseca påpeker at man ikke er nødt til å være naken hele tiden.

- Å være naturist betyr ikke at du er sprø. Hvis en kvinne trenger det, kan hun ta på en topp. Men vi har sykling, vektløfting og trappemaskin: Det er mye du lett kan gjøre naken, sier hun til BBC.

- Hvor blir svetten av?
Ikke alle er like positive til nakentreningen:

- Det er klærne dine som fanger opp svetten når du trener. Så hvor blir svetten av hvis du er naken? På maskinene? På gulvet? Eller på personen ved siden av deg? sier Idoya Echevarria, som leder et annet treningssenter i byen, til BBC.

Og kanskje har hun rett? På første dag med nakentrening dukket det bare opp fire personer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere