RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
AVHØRT: Her blir treneren avhørt av politiet etter hendelsen på Stemmemyren forrige onsdag. I et nytt avhør forteller at han er veldig lei seg for det som skjedde. Foto: Hogne Ulla
AVHØRT: Her blir treneren avhørt av politiet etter hendelsen på Stemmemyren forrige onsdag. I et nytt avhør forteller at han er veldig lei seg for det som skjedde. Foto: Hogne Ulla

Trener siktet for vold mot 12-åring på fotballskole

Sist oppdatert:
- Jeg er veldig lei meg.

(BA.no): En 12 år gammel gutt fikk pusteproblemer og måtte sjekkes på legevakten etter en voldsepisode på Vareggs fotballskole.

Der skal en trener i begynnelsen av 20-årene kommet i uoverensstemmelse med gutten. Det skal ha ført til at gutten ble tatt fysisk tak i av treneren.

Hendelsen fant sted på treningsfeltet på Stemmemyren onsdag i forrige uke. Der arrangerte Varegg fotballskole for barn i alderen syv til 13 år.

Angret i avhør
Instruktøren som er siktet for legemsfornærmelse, har nå vært i avhør.

– Han forteller at han er veldig lei seg for det som skjedde, sier Leif Havre, politiførstebetjent ved Bergen sentrum politistasjon.

Han vil ikke gi detaljer om hva treneren har forklart om foranledningen til selve hendelsen.

– Han bekrefter de faktiske forhold, sier Havre.

Skal avhøre flere
Saken er fortsatt ikke ferdig etterforsket.

– Vi har ikke tatt stilling til hvilken reaksjon han vil få. Det gjenstår fortsatt en del avhør av vitner som var til stede på treningen, sier han.

Politiet ønsker også å snakke med den tolv år gamle gutten en gang til.

Fotballtreneren fikk sparken etter hendelsen.

- Totalt uakseptabelt
Varegg-leder Per Sigmund Villanger ønsker ikke å kommentere det han er blitt fortalt av instruktøren og guttens foreldre om episoden, men opplyser at gutten etter forholdene har det bra.

– Dette er en politisak, og vi besluttet at instruktøren ikke skulle være med på avslutningsdagen. Vi har samtidig gitt beskjed om at vi ikke vil ha noe engasjement med ham for fremtiden. Dette er totalt uakseptabelt, sa Villanger etter hendelsen.

Varegg har drevet fotballskole i en årrekke før skolestart, men har ikke opplevd noe lignende tidligere, ifølge Villanger.

Evaluerer opplæringen
– Gis instruktørene god nok pedagogisk opplæring i å takle vanskelige situasjoner som kan oppstå når barn og unge er involvert?

– Vi har både instruktører fra klubben og også eksterne krefter på fotballskolene. Vi mener opplæringen er bra, men vi vil selvfølgelig evaluere dette etter en slik situasjon, sa Villanger til BA etter episoden.

Legemsfornærmelse rammes av straffelovens § 228, og straffes med bøter eller fengsel i inntil ett år, avhengig av alvorlighetsgraden.

Les flere saker på BA.no her!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere