*Nettavisen* Nyheter.

Trener snikmordere

Foto: AFP (AFP)

Les om Al Quaedas nye terrorvåpen.

Amerikaneren Bryant Vinas, som kjempet med al Quaeda i årevis før han ble arrestert i Pakistan, har røpet al Quaedas nye strategi for krigføring.

Ifølge cnn.com skal Vina i avhør ha forklart at han hadde blitt informert om en ny retning for terrororganisasjonens internasjonale operasjoner før han ble arrestert.

I en samtale med Abu Hafith, den ansvarlige for rekruttering av terrorceller og organisering utenfor Pakistan og Afghanistan, skal det ha kommet fram at treningen av personell til «utenlandsoppdrag» nå har dreiet i retning av innbrudd, kidnapping og snikmord.

Militær trening
Dette er imidlertid ikke den eneste treningen en al Quaeda-rekrutt får. I følge Walid Othmani, som ble arrestert i Frankrike like etter å ha returnert fra grenseområdet mellom Afghanistan og Pakistan, får rekruttene omfattende opplæring.

Othmani har fortalt fransk politi at terrororganisasjonen har lagt om strukturen på treningsleirene sine etter at USA har satt inn angrep med droner mot større leire. Nå trenes rekruttene i små og isolerte celler i fjellene.

Utdannelsen er imidlertid mye av det samme.

De får opplæring i å håndtere eksplosiver som TNT, RDX, Semtex, C 3 og C 4, samt hvordan man bruker rakettkastere og RPG.

Viderekomne kurs inkluderer, ifølge Vinas, blant annet elektronikk, snikskyting og bruk av gift.

Dette vide spektre, og retningen treningen har tatt, kan indikere at man trener nye generasjoner som er ment å kjempe på europeisk eller amerikansk jord gjennom nye terrorangrep, kidnappinger og likvideringer.

Rekrutterer på nett
Og ifølge al Quaedas egne opplysninger skal det ikke være vanskelig å finne rekrutter. Disse kommer i kontakt med organisasjonen gjennom en rekke hjemmesider på internett, blant annet Minbar SOS som drives av ekteparet Malika el Aroud og Moez Garsallaoui.

Dette bekreftes blant annet av Ohtmani.

- Jeg tror ikke jeg ville ha dratt for å kjempe i hellig krig uten å ha sett videoene der. Det gjorde meg klar over at europeiske medier hemmeligholder deler av situasjonen i Palestina, Irak og Afghanistan, skal han ha forklart franske myndigheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.