RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trener tilstår overgrep mot fire gutter

TILSTÅTT: Mannen har tilstått overgrepene mot fire unge gutter til politiet i Kongsvinger.
TILSTÅTT: Mannen har tilstått overgrepene mot fire unge gutter til politiet i Kongsvinger. (GLÅMDALEN)
Sist oppdatert:
Den siktede mannen har selv barn.

En trener i begynnelsen av 50-årene har i avhør tilstått overgrep mot mot fire gutter, melder Glåmdalen.

Mannen ble pågrepet av politiet mandag 26. september etter anmeldelse fra én av guttene, siktet for seksuelle overgrep på barn under 14 år (straffelovens § 195 første ledd)

To dager seinere ble han varetektsfengslet i tre uker med brev- og besøkskontroll på grunn av bevisforspillelsesfare.

Etter det har politiet avhørt ytterligere tre gutter som han skal ha forgrepet seg på.

Endret forklaring
Siktelsen vil dermed bli betydelig utvidet etter hvert når politiet er ferdig med sin etterforskning og politiadvokat Iren Johnsen Dahl oversender sin innstilling til statsadvokatene i Hedmark for endelig utferdigelse av tiltalen.

Johnsen Dahl vil derimot ikke si noe om siktelsen etter hvert kan bli utvidet til å gjelde samleie med barn under 14 år, og som har en minstestraff på tre års fengsel.

- Mannen har delvis erkjent de faktiske forhold og på den måten styrket guttenes troverdighet og forklaringer, opplyser Johnsen Dahl til Glåmdalen.

Under fengslingsmøtet 28. september sa mannen, som er i begynnelsen av 50-årene, seg ikke skyldig etter siktelsen, og motsatte seg varetektsfengsling.

Føler med guttene
De seksuelle overgrepene skal ha pågått dels med barn under 14 år, dels under 16 år.

Mannen skal ha kommet i kontakt med guttene gjennom sine ulike treneroppdrag både på krets- og klubbnivå. Siktede er en relativt profilert og anerkjent trener og har til han ble fengslet hatt treneroppdrag i flere klubber fordelt på flere kommuner i glåmdalsdistriktet.

- I vår klubb hadde vi et informasjonsmøte med ledelsen og foreldre til stede for ei uke siden. Flere av klubbens utøvere har vært inne til politiavhør. Vi er både paffe og skuffet, for vi har hatt det beste inntrykk av denne treneren, og han har gjort en kjempejobb i vår klubb. Nå tenker vi først og fremst på de guttene som er blitt utsatt for dette, og som det må være en enorm belastning for. Så langt vi vet gjelder det ingen gutter i vår klubb, sier lederen i en glåmdalsklubb som nå står uten trener.

Løslates neste onsdag?
Ifølge politiadvokat Johnsen Dahl omfatter saken gutter fra flere enn én kommune.

- Forholdene ligger noe tilbake i tid. I slike saker tar det gjerne tid før ofrene klarer å fortelle til andre hva de er blitt utsatt for.

Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til om de vil begjære ytterligere varetekt når fengslingstiden går ut onsdag 19. oktober. Både de overgrepsutsatte guttene, deres pårørende og ledelsen i ulike idrettsklubber er bekymret og usikre på hva som skjer dersom mannen løslates om ei drøy uke.

Den siktede mannen har selv barn, og har levd i ulike heterofile forhold.

Saken er en sterk belastning også for hans familie og nære omgangskrets.

Les flere saker fra Glåmdalen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere