RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trener tiltalt for voldtekt av 13 kvinner

Sist oppdatert:
En mann i 30-årene må møte i retten tiltalt for å ha forgrepet seg på 13 kvinner.

Ofrene har vært fra 16 til 38 år. Overgrepene skal ha skjedd over en periode på åtte år. Minst tre av jentene skal ha spilt for topplaget han trente på Østlandet, melder NRK.

Overgrepene skal ha skjedd i perioden høsten 2004 til våren 2012.

Johnny Veum, mannens forsvarer, sier at hans klient ikke erkjenner straffskyld, og at han ser frem til å gi sin forklaring i retten.

Minst ett av lagene mannen har vært trener for har spilt på toppnivå for kvinner.

Da tiltalte ble pågrepet av politiet i november i fjor var han siktet for fem av forholdene. Politiet fortsatte å etterforske saken og i løpet av våren i år kom det ytterligere syv anmeldelser i saken, skriver NRK.

– Årsaken til at det har tatt lang tid å anmelde saken for mange av ofrene er at det ofte tar tid å stå frem med sin historie og fortelle om det som har skjedd. De frykter gjerne at de ikke blir trodd. I tillegg har tiltalte hatt en sterk posisjon i miljøet. Det har gjort det vanskeligere for dem, sier bistandsadvokat for 10 av kvinnene Trine Rjukan til NRK.

I tiltalen er det til sammen for de 14 tilfellene utformet fire tiltalepunkter. Ett av dem går på at han skal ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller truende adferd, og ett av tilfellene dreier seg om forsøk på voldtekt.

Rettssaken mot mannen skal opp i løpet av høsten.

Nedre strafferammen for voldtektsanklagene er tre års fengsel, mens øvre strafferamme er 21 år i fengsel.

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere