RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trener tok kvelertak på Johannes (15)

(Firda/Stig Roger Eide)
Sist oppdatert:
- Han stormet inn på banen og tok kvelertak med begge hendene rundt halsen min.

- Jeg har holdt på med fotball i 30 år, og har sett mye rart på fotballbanene. Men maken til dette har jeg aldri opplevd tidligere. Og jeg håper virkelig at ingen andre unge spillere få oppleve noe så dramatisk som dette, sier Gaular-trener Terje Nyland til Firda.

Forsto ingenting

Episoden oppsto under årets siste bortekamp for guttelaget til Gaular. Og ifølge hovedpersonen selv, Johannes Fauske Lysholt, skjedde dette på slutten av oppgjøret mot Høyang.

- Det hadde vært en heller finspilt kamp, da jeg taklet en spiller på motstanderlaget noe hardt. Dommeren reagerte med å gi meg gult kort, da jeg plutselig oppdaget at treneren deres var på vei inn på banen med hendene klar for å gripe meg rundt halsen. Og før jeg visste ordet av det, klemte han til, sier Johannes Fauske Lysholt.

- Jeg forsto ingen ting, og alt bare gikk rundt oppi hodet. Og etter tre-fire sekunder slapp han endelig taket. Sikkert fordi han spilleren jeg hadde taklet reiste seg opp og tok et karatespark i skrittet på en av mine lagkamerater. Da tok dommeren affære og ga rødt kort til både treneren og spilleren, forteller 15-åringen som fullførte de siste fem minuttene av oppgjøret ute på banen.

- Tårene presset på

Da 15-åringen var på vei inn i garderoben etter kampen, dukket plutselig Høyang-treneren opp.

- Han sa at jeg burde gå inn i garderoben og be om unnskyldning for taklingen min. Men sin egen oppførsel sa han ingen ting om, sier Johannes Fauske Lysholt og erkjenner at den sterke opplevelsen ga følelsesmessige reaksjoner etter oppgjøret.

- Jeg kjente at tårene presset på både i garderoben og hele veien hjem tilbake i bilen, sier 15-åringen.

Treneren er lei seg

Guttetreneren til Høyang, Lars Kjetil Skeie, sier han har dårlig samvittighet for det han gjorde.

- Jeg skulle aldri oppført meg slik jeg gjorde, sier Skeie.

Han føler likevel at han fikk ordnet opp overfor spilleren etter kampen. Også leder i fotballgruppa i Høyang IL, Petter Sortland, beklager episoden og sier de legger seg langflate. Det blir nå opp til disiplinærkomiteen i Sogn og Fjordane Fotballkrets å avgjøre hva som skjer videre i saken.

NB! Denne saken er oversatt fra nynorsk.

Les saken i dets originalversjon her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere