*Nettavisen* Nyheter.

Trenerne får lede fra sidelinjen

I 2008 kan trenerne bruke ubegrenset med tid i teknisk område for å lede laget under kamp.

14.01.08 14:52

Signalene fra trenerne om økt behov for å kunne lede laget fra sidelinjen under kamp er hørt. I retningslinjene for 2008 kan trenere ubegrenset lede laget sitt fra teknisk område.

- Vi forstår at det er viktig for trenerne å lede laget sitt. Forutsetningen er at de henvender seg til eget lag. Det er selvsagt fortsatt mulig å vise en trener som ikke oppfører seg ordentlig opp på tribunen, og den utvidede adgangen er en prøveordning vi kommer til å følge nøye, sier dommeransvarlig Rune Pedersen i NFF til fotball.no.

Fokus på fair play

Retningslinjene bygger på de internasjonale spillereglene, og formålet er å tydeliggjøre fortolkninger og endringer av spillereglene, slik at regelverket blir forutsigbart både for spillere og trenere. I tillegg sier retningslinjene også noe om de viktigste fokusområdene for sesongen 2008.

Det er ikke gjort mange endringer foran den kommende sesongen, det er i større grad snakk om å forsterke fokuset og innsatsen på allerede prioriterte oppgaver.

Der det vil foreligge et spesielt slikt fokus i 2008 er fair play og å slå hardt ned på taklinger som medfører fare, albuebruk og holding.

- Dommerne skal bedømme holding utenfor og innenfor 16-meteren likt. Holding er direkte frispark, og holding innenfor 16-meteren skal være straffespark uavhengig av om det er snakk om målsjanse eller ikke, sier Rune Pedersen til fotball.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag