Gå til sidens hovedinnhold

Trenger 3 millioner til vedlikehold

De fleste er ganske så nedstemt når de skal i begravelse. Dette forsterkes ytterligere om seremonien skal være i Klemetsrud kirke. For her ser det nå fælt ut.

Klemetsrud: Neste år skal det markeres 75-årsjubileum i den gamle, hvite trekirken, og det hadde vært hyggelig om den da ser pen ut. Men det er for vanlige gudstjenester, barnedåper, brylluper og ikke minst begravelser det hadde vært enda bedre om kirken kunne se noe mer presentabel ut.

For drøye to år siden ble kirken pusset opp utvendig, men innvendig har vi nå beregnet et oppussingsbehov til en kostnad av tre millioner kroner, sier Helge Homstvedt. Han er bygningsingeniør i Kirkelig Fellesråd.

Nordstrands Blad går en runde med han i den lille kirken, og har følge med Signe Helen Nyborg som er leder av menighetsrådet og Frank Hagen som er politisk medlem i kirkeutvalget.

Gulv som sårt trenger sliping, fillete teppe langs midtgangen og opp til alteret, hullete skinn i alterringen, stort hull i stolsetet der blant annet brudgommen skal sitte og vente, alterbilde som er så mørkt at det begynner å bli vanskelig å se detaljene, meget slitte benker og vegger som er så mørke at de gir et dystert helhetspreg.

Ja, her trengs det virkelig en skikkelig rehabilitering, sier Homstvedt.

Uverdig

Dette er jo både en menighetskirke og ikke minst en begravelseskirke, sier Frank Hagen,
Jeg vil betegne det som uverdig å ha seremonier her. Like lite representativt for hyggelige begivenheter som dåp og bryllup som for tunge stunder

Og nå når vi går mot julehøytid, hadde det vært veldig fint å kunne se altertavlen skikkelig i og med den har motiv hentet fra Jesu fødsel, sier menighetsrådsledere.

Spesiell

Klemetsrud kirke sammen med Ormøy og Maridalen er helt spesielle. De er alle trekirker med et gammelt interiør.

Vil Byantikvaren ha et ord med i laget?

Ja, det skulle jeg tro, men mye av arbeidet som må gjøres er rent vedlikehold, sier Homstvedt.

De mørke fargene på vegger, tak og inventar må vi nok konferere om.

Prioritering

Mange kirker trenger vedlikehold og rehabilitering, og det blir en politisk prioritering hvor mye som skal gå til de enkelte. Men når det gjelder Klemetsrud, er det snakk om investeringsmidler, og de øremerkes spesielt til hvert enkelt formål.

Det både Homstvedt, Nyborg og Hagen er skjønt enige om, er at Klemetsrud er i en særstilling i og med at det her er snakk om en kirke hvor det er mange begravelser og det blir stadig flere.

Det er ikke nødvendig å gjøre det enda tyngre for folk som kommer hit i begravelser. For i dette rommet kommer man virkelig raskt i en tung stemning.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud