RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trening øker metthetsfølelsen

Er målet med treningen å holde stabil kroppsvekt eller gå ned i vekt har du nok en grunn til å trene.

(SIDE2): Økning i antall overvektige personer har blitt et av de største helseproblemene i dagens samfunn. Faktorer som endrede spisevaner og en mere inaktiv livsstil spiller begge en viktig rolle i denne livsstilssykdommen.

Denne artikkelen er levert av Trening.no

Det påstås at et høyt inntak av fett reduserer hastigheten til nervesignalene som sendes til den delen av hjernen (hypothalamus) som kontrollerer metthetsfølelsen. Denne påvirkningen kan gi ukontrollert inntak av mat med et påfølgende resultat av overvekt.

Les relaterte artikler:

Overvinn genene til overvekt med trening!
Slankeprogram
Vil du ned i vekt?

Forskere ved University of Campanias i Brasil mener at fysisk aktivitet øker metthetsfølelse gjennom påvirkning av nervecellene.

Studien viser at trening gjør nervecellene mer følsomme. Mer følsomme nerveceller gjør at signal om metthet raskere blir overført til hjernen. Når signalene går raskere, stopper du raskere å spise.

Forskerne konkluderer med at trening bidrar til forebygging og behandling av overvekt, ikke bare som følge av økt energiforbruk, men også ved å forsterke nervesignalene som styrer metthetsfølelsen.

Kilde: http://www.plosbiology.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pbio.1000465

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere