RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trening mot forkjølelse

Foto: Pixland (Getty Images/Pixland)
Sist oppdatert:
Personer som trener regelmessig kan unngå sår hals.

(SIDE2:) En studie blant 1000 personer viser at risikoen for å bli forkjølet nærmest halveres ved regelmessig trening. Og du får mindre symptomer hvis du er aktiv.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Tren bort rennende nese
Eksperter mener årsaken er at treningen styrker immunforsvaret og bekjempelsen av bakterier. Du trenger ikke være en stor treningsentusiast, det holder at du er i generelt god form, ifølge BBCNews.

Voksne personer er i gjennomsnitt forkjølet to til fem ganger i løpet av året. Den nye studien konkluderer med at du kan velge en livsstil som gjør at du øker sjansen for å unngå en forkjølelse, eller det å bli skikkelig syk.

I studien ble testpersonene bedt om å holde en oversikt over sin forkjølelse, og registrer hosting og rennende nese. Dette ble notert over en tre måneders periode. De ble også bedt om å notere hvor ofte de hadde en treningsøkt på minimum 20 minutter, som var intens nok til at de ble svette.

Det viste seg at eldre, menn, gifte personer og de som spiste frukt var sjeldnere forkjølet. Men den mest merkbare forskjellen var hvor ofte en person trente, og hvor god form personen følte seg.

Å føle seg i form, og det være aktiv reduserte risikoen for forkjølelse med hele 50 prosent.

Personene som var fysisk aktive i minst fem dager i uken var uvel i cirka fem dager i løpet av den tre måneders perioden. De som ikke trente, eller trente lite, var til sammenligning dårlig i ni dager. Personene som trente følte seg også mindre dårlig når de først var syke.

- Trening får oss til å føle oss bedre, og her er enda ett bevis som viser at trening er bra for oss, sier professor Steve Field.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere