RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Treningsekspert tatt for doping

Sist oppdatert:
Bergens Tidenes treningsekspert tatt i stor dopingrazzia.

(BA.no): Dagens Næringsliv skriver i magasinet sitt om dopingsaken, hvor flere personer ble arrestert i Trondheim onsdag 15. februar i år. Tre personer sitter nå varetektsfengslet i Trondheim, blant dem Robert Eilertsen. I flere sammenhenger har han uttalt seg i saker relatert til BT Sprek.

- Dette dopingmiljøet fremstår som særdeles velorganisert og etablert med tildelte oppgaver og streng disiplin og kontroll. Streffelovens paragraf 60 a - bestemmelser om organisert kriminalitet - er derfor tatt inn i siktelsen, sier politiadvokat Per Amrtin Utkilen til Dagens Næringsliv.

DN skirver at 60 politifolk deltok i aksjon og saken omtales som den største dopingaksjonen i Norges historie. Aksjonen skal ifølge DN har vært landsomfattende, og personer skal også ha blitt arrestert i Bergen.

Erkjenner ikke straffeskyld
Hans forsvarer, Tore Angen, er knapp i uttalelsene.

- Min klient erkjente ikke straffskyld, og begjærte seg løslatt. Han ble varetektsfengslet i fire uker. De to første ukene er i full isolasjon. Det er alt jeg har lov å si, sier Angen til Dagens Næringsliv.

Forsvarerne til arresterte Gunnar Strand Jacobsen og Pål Anders Gjervan har ikke ønsket å komme med kommentar.

Tar avstand
Fitnessbloggen.no, et nettsted Eilertsen har vært skribent for, la lørdag ut en forklaring, hvor de tar avstand fra det som har skjedd.

I artikkelen skriver de blant annet følgende:

«Dette er akkurat like sjokkerende for oss som det er for dere. Enten det skulle vise seg å være hold i siktelsene eller ikke, er hele denne saken noe vi tar sterkt avstand fra på alle måter. Fitnessbloggen er mer enn én person.»

BT reagerer
BT reagerer selvsagt på saken mot en av deres ekspertkilder.

- Det er utrolig bra at folk som driver med slike ting blir tatt – jo flere, jo bedre, sier sjefsredaktør i Bergen Tidende, Trine Eilertsen, til BA.no.

- Jeg vil påpeke at han ikke har gitt dopingråd til bergenserne, men treningsråd, sier Eilertsen.

Det er ikke først gang at Robert Eilertsen blir tatt for doping. I 2009 godtok han et forelegg på 10 000 kroner etter å ha distribuert ampuller og hetteglass med anabole steroider i Trondheim. Han ble også tatt for oppbevaring av 100 ampuler og 800 gram anbole steroider og en teleskopbatong, skriver Dagens Næringsliv.

- Det kjente vi selvfølgelig ikke til. Han har gjort opp for seg – og folk kan utvikle seg og finne en annen vei, men det er ikke bra at han har holdt på med dette samtidig som han har blitt brukt som kilde i treningssaker, sier Eilertsen.

- Vil dere bruke ham i spaltene deres igjen?

- Det kan jeg aldri tenke meg. Han kan få én sjanse, men ikke to, sier Eilertsen.

- Tror du at dette kan skade troverdigheten til BT?

- Jeg synes ikke at dette sier noe om vår troverdighet. Det er få medier, om noen, som har større troverdighet enn BT, og denne troverdigheten har vi bygget oss opp gjennom 150 år. Denne saken endrer ikke på det.

Les flere saker hos Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere