RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Treningsspillet som virker

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Glem «Wii Fit», her er treningsspillet som faktisk virker.

(Spill): Wii fit har hatt sine kritikere, og vi skrev også i vår anmeldelse at øvelsene var for stillestående til at man egentlig brant noe særlig med fett.

Det har likevel ikke forringet salget av balansebrettet og spillet. Det fikk konkurrenter til å komme på banen, blant annet Family Trainer, som riktignok var et morsomt spill men så absolutt ikke et treningsspill.

Det som derimot er et slik treningsspill er EA Sports Active. Her er det lite tullball med øvelser som er spillaktige i utgangspunktet eller lange lastetider (som er ett av problemene til Wii Fit).

Her kastes du rett ut i et 30 dagers treningsprogram. Eller det du, som alltid, først må gjøre er å lage en treningsprofil.

Heldigvis er dette en grei affære og den går raskt å sette seg inn i. Den har heller ingen påvirkning på treningen.

Se video fra EA Sports Active her:

Svette øvelser
Neste mål er rett og slett å sette deg noen mål, og så starte på 30-dagers programmet. Du kan, om ønskelig, velge enkeltprogram eller sette opp dine egne - men spillets styrke er utvilsomt 30 dagers programmet.

Du kastes rett ut i øvelsene, med et program hvor din personlige trener forteller deg hva du skal gjøre og kaster deg rett inn i neste øvelse uten at du velger noe selv.

Det betyr at du i motsetning til Wii fit får en virkelig trening. I løpet av 20 til 30 minutter, som hver dags program tar (på middels intensitet) så er du virkelig svett.

Det er ikke bare fordi programmet sender en ny øvelse rett i fanget til deg, men også fordi EA Sports Active gir deg to nye ting å leke med: En «leg strap» du har rundt beinet som du bruker når du jogger eller gjør andre øvelser (den registrerer dine beinøvelser ved å plassere nunchuken der).

I tillegg får du et «resistance band» som du bruker på styrkeøvelser. Faktisk er det slik at du ikke trenger å bruke et balansebrett i det hele tatt, og kun noen få av øvelsene blir bedre med det (det er valgfritt om du trener med balansebrett eller ikke).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sofasliting blir en saga blott
De varierte øvelsene (alt fra jogging og kneløft gjennom vanlige styrkeøvelser til tennis og baseball) gir deg stadig nye utfordringer.

Når man i tillegg føler at øvelsene er effektive så blir totalpakken meget god. Det du får i tillegg er en slags registrering av gårsdagens matinntak og aktivitet. For alle som har prøvd vektklubber på nett så vet man hvordan det fungerer.

Totalt sett får du en ranking for hver dag basert på din trening og hva du gjorde dagen før.

Over en trettidagers periode med trening blir det faktisk en veldig god indikator. Når du er ferdig med de første tretti dagene så vil du fort kaste deg over tretti nye.

Tam grafikk
På den negative siden så er det ikke akkurat noen grafisk glede å kikke på skjermen.

Instruksjonsvideoene er gode, men selve grafikken er svak og tam. Musikken er enda verre, men den kan man jo ignorere eller bruke sin egen. I tillegg er spillet noe tregt med å respondere på hva du faktisk gjør, og kan faktisk tolke det helt feil (den tror du ikke gjør noe selv om du sliter rumpa av deg).

Samtidig – hvor ille kan det være at du sliter rumpa av deg i et treningsspill? Det skjer også såpass sjeldent at man kan klare å svelge den lille kamelen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Billig og effektivt
Som treningskamerat er dette billigere enn et treningsstudio, som en slags vektklubb er det bedre fordi det lar deg trene og som treningsspill på Wii er det mye mer trening enn Wii Fit – selv om det er mindre spill.

Det eneste spillaktige er for så vidt hvis du prøver noen av sportsdelene sammen med venner. De er likevel dårligere enn Wii Sports så vitsen med det er liten.

Dette er en pakke alle med litt for mye rumpetid foran skjermen bør bokstavelig talt løpe og kjøpe. Undertegnende har gått ned 3 kilo etter 14 dager med trening i spillet. Det skal bli mer.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere