*Nettavisen* Nyheter.

Treningstips for julen

Førjulstiden står snart for dør, og med den stress, mas og juleshopping. Hvordan du kan holde kroppen i form i denne travle tiden, leser du her.

24.11.06 08:41

(SIDE2:) Mange ser nok med spenning og glede mot førjulstiden som snart er over oss, mens andre frykter det blir mindre tid til å holde kroppen i form. Selv om man kanskje ikke får trent og spist som man pleier, finnes det triks og metoder som gjør at man kan holde kroppen vedlike for det.

Tren på handleturen

På mange av landets store kjøpesentre er det strategisk lagt treningssentre som gjør at du kan ta deg en treningsøkt, enten før-, under- eller etter en lang dag med shopping.

I tillegg er det gjerne her du finner helsekostbutikkene, som gir deg det du skulle trenge av proteiner og tilskudd.

Parker bilen

Blir det derimot vanskelig å sette av tid til kardiotrening på treningssentrene, kan det være lurt å parkere bilen hjemme og heller benytte beina under juleshoppingen. Den beste måten å forbrenne fett på er faktisk å gå, i tillegg til at det både styrker hjertet og er godt for den generelle kondisjon.

Oppretthold spisetidene

Julerush er gjerne synonymt med masse mennesker på samme sted, og resulterer gjerne i at det å få i seg en matbit blir vanskelig. Vær derfor oppmerksom på dette, og prøv å planlegg måltidene dine deretter. En smart måte du kan få i deg nødvendig med næring på, er å alltid ha med deg én proteinbar eller to. Disse, av for eksempel typen Atkins, får du kjøpt på helsekostbutikkene eller i de store matvarebutikkene, og fungerer som små måltidserstattere.

Stress skader kroppen

Å stresse er noe av det mest skadelige du kan gjøre mot kroppen, så prøv å ha dette i bakhodet når du løper rundt for å skaffe gaver. 15 minutter med en te på en kafé er gjerne alt som skal til for å roe kroppen litt ned, og kan virke som ren medisin på en julestresset kropp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.