RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trøgda storselger i DnB

Sist oppdatert:
Mens næringsminister Ansgar Gabrielsen varsler at staten skal kjøpe seg opp i fusjonerte DnB NOR, pøser statlige Folketrygdfondet sine DnB-aksjer ut i markedet
I forbindelse med gårsdagens fremleggelse av en rapport om statlig eierskap, gjorde næringsminister Ansgar Gabrielsen det klart at staten har til hensikt å skaffe seg negativ kontroll i fusjonerte DnB NOR ved å øke eierandelen fra 28 til 34 prosent.

Men samtidig storselger statlige Folketrygdfondet DnB-aksjer. Folketrygdfondet, som stemte for fusjonen, anser det tydeligvis best å sikre gevinsten mens man har den.

Folketrygdfondet har tradisjonelt vært DnBs nest største aksjonær, etter Statens bankinvesteringsfond, med en eierandel på 3,68 prosent.

Men i løpet av den siste måneden har Folketrygdfondets aksjepost i DnB gått fra 28.320.200 aksjer til 19.315.200 aksjer. Dermed er posten nede i 2,51 prosent, og man er nede på fjerdeplass på aksjonærlisten, som ellers domineres av utenlandske fond og klientkontoer.

Totalt har Folketrygdfondet solgt DnB-aksjer for rundt 325 millioner kroner den siste måneden.

Samtidig har fondet både solgt og kjøpt Gjensidige NOR-aksjer. Netto har man her økt posten, men ikke med mer enn rundt en fjerdedel av salget i DnB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere