RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trikk sporet av - fullt kaos

Foto: Atle Jørstad
Sist oppdatert:
Politiet advarte tidligere i dag mot glatte veier...

(iOslo.no) Her ser du trikk nummer 18 som har sklidd ut av et islagt trikkespor. Dette er langt fra den eneste ulykken som har skjedd i Oslo-området mandag formiddag.

Glatte veier
Tidlig mandag morgen gikk politiet ut og advarte mot glatte veier, også på hovedveiene. Da hadde det skjedd få ulykker, men ettersom snøen har fortsatt å falle har kaoset etter hvert bredt seg.

Les også: Advarer mot glatte hovedveier
Les også: Avlyser finværet i vintenferien

Rett før avsporingen på Stortorvet, skal to biler ha kollidert i Konows gate. Ikke lang tid etterpå rykket politiet ut på en smell i Tåsentunnelen.

- To biler smalt sammen i tunnelen, en godt voksen mann er kjørt til Ullevål, sier operasjonsleder Even Jørstad ved Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Isete skinnganger
På Stortorvet var det fullt kaos da iOslo.nos reporter var på stedet. Årsaken til trikkeulykken skal være at is og snø har lagt seg i skinnegangen.

Alle østgående trikker står bom fast bak havaristen. I tillegg står vanlig biltrafikk i stampe mens brannvesenet prøver å rydde opp.

- Litt over halv tolv fikk jeg beskjed om at det ville ta rundt to timer å få trikken på sporet igjen, sier Jørstad.

- Vant til dette
Fram til klokken 13.15 hadde Viking redningstjeneste hatt rundt 600-700 bergningsoppdrag bare i østlandsområdet. Totalt for hele landet har Viking rykket ut til 800 oppdrag.

- Vi begynner etterhvert å bli vant til dette hos oss, så litt tøyeste sagt er dette en middels vinterdag, sier avdelingsleder Ellen Kilde Evensen ved Vikings kundesenter.

Hovedsaklig må tauebilene ta seg av biler som kjører av veien, kollisjoner og biler som kjører seg fast.

- Vi visste at været ville bli som det ble i dag, og har bemannet deretter. Derfor er det lave ventetider for folk som trenger hjelp, sier Evensen.

Sleipt føre
Tidligere i dag advarte politiet mot glatte veier i Oslo.

- Snøen gjør det skikkelig sleipt. Tidligere i dag var det veldig glatt også på hovedveiene, og jeg ser at det fortsatt ligger snø der, sa operasjonsleder Even Jørstad i morgentimene.

Klokken 12.40 sier operasjonslederen at det fortsatt er sleipt og glatt.

- Det er tydelig at det går tregt. Mange blir stående i bakker og den slags, sier Jørstad.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere