RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trøim bestiller yttterligere et LNG-skip

Sist oppdatert:
Golar LNGs konsernsjef Tor Olav Trøim har erklært den ene av de to opsjonene rederiet har på LNG-nybygg ved sørkoreanske Daewoo
Det opplyser det sørkoreanske Daewoo-verftet i en melding.

Spesialskipet for frakt av flytende naturgass LNG, skal stå ferdig i mai 2006 for levering til John Fredriksens LNG-rederi. Prislappen skal være på 159 millioner dollar for skipet på 145.000 kubikkmeter.

Det er ikke mer en fire måneder siden Golar plassert forrige ordre ved Daewoo, og fikk da samtidig to opsjoner på ytterligere nybygg med levering i henholdsvis 2006 og 2007. Det er den første av disse Golar nå har erklært. Mye tyder på at rederiet har valgt å erklære opsjonen i påvente av mulige kontrakter fra oljeselskapet ExxonMobil.

Golar er ventet å være en av de fremste kandidatene til å bli tildelt kontrakter under første fase av ExxonMobils gigantiske flåteprogram for de neste 10 årene. Det skyldes at Golar er blant de få rederiene som sitter med ledige skip for levering de to neste årene, og med opsjoner på ytterligere leveringer før 2007.

ExxonMibil avsluttet nylig den teknisk anbudsdelen på den første fasen som omfatter åtte konvensjonelle LNG-skip, og det er ventet at Golar sammen med blant andre John Angelicoussis vil være blant de få som blir med videre i den kommersielle delen av anbudet.

Golar har inkludert den nye kontrakten fire nybyggskontrakter etter nylig ha tatt levering av et nybygg fra Hyundai-verftet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere