Gå til sidens hovedinnhold

Trim hjernen i sommer

Sommerskolen Oslo fyller fem år. Rundt ti prosent av Oslo-elevene benytter seg nå av tilbudet.

GRORUDDALEN: Sommerskolen Oslo tilbyr i år 9500 kursplasser. Skolebyråd Torger Ødegaard (H) mener at sommerskolen er en viktig del av skoletilbudet i hovedstaden.

– Vi satser særlig på basisferdighetene, matte, skriving og lesing. Men dette skal være litt "opp-i-trærne"-skole, sier Ødegaard. Tilbudet er rettet både mot elever som trenger mer tid på enkelte fag og elever som trenger flere utfordringer.

Sosial arena

Byråden påpeker også sommerskolens sosiale profil.

– Mange barn og unge opplever masse om sommeren, men det gjelder ikke alle. Sommerskolen skal være en møteplass hvor man kan møte nye venner og få en unik opplevelse. Skolen har en viktig sosial funksjon, sier han.

I år vil de satse spesielt på å rekruttere søkere fra bydeler med mange minoritetselever.

– Dette er noe vi samarbeider med bydelene om, sier byråden.

For å rekruttere flere elever i Bydel Stovner er det opprettet en ny base på Rommen skole. Øvrige baser i Groruddalen finnes på Linderud, Grorud og Gran skoler samt Bjerke videregående skole.

Fornyer seg hvert år

Sommerskolen tilbyr mange nye, spennende kurs i år.

– Vi tar med oss videre det som er bra og populært, samtidig som vi tilfører noe nytt hvert år, sier rektor ved Sommerskolen, Kirsten Riise.

På Bjerke videregående skole skal det for første gang holdes skippertakskurs i matte. Nytt av i år er også språkkurs til elever som vil søke seg på universiteter i utlandet. De fleste utenlandske universiteter krever en internasjonal språktest, og sommerskolen tilbyr et forberedende kurs til disse testene.

Byråd Torger Ødegaard vektlegger særlig svømmeopplæring som en viktig del av sommerskolen.

– Svømming er en nedadgående ferdighet. Vi knytter svømmeopplæring til basisfagene, forklarer Ødegaard.

Sommerskolen tilbyr hele 3100 kurs med svømming. I Groruddalen tilbys ulike svømmekurs på Gran og Grorud skolebaser.

– Alle som søker skal få en plass, det er et uttrykt ønske fra byråden. Er det behov kan vi opprette flere plasser der det er nødvendig, sier Riise.

Påmelding til sommerskolen skjer mellom 8.-14. april. Se www.sommerskolenoslo.no

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen