RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trøim lover at budet kommer snart

Sist oppdatert:
Småaksjonærene i Odfjell Invest sitter fortsatt og venter på budet de ble lovet av Tor Olav Trøim og John Fredriksens SeaDrill. Men nå lover Tor Olav Trøim at budet er nært forestående. Sjekk saken her
I slutten av juni dette året kjøpte John Fredriksen seg kraftig opp i Odfjell Invest, via sitt selskap SeaDrill. Den største posten av aksjer kom fra Odfjell Partners, som da var hovedaksjonær i Odfjell Invest med sine 26 prosent aksjer.

En av betingelse som ble stilt fra Odfjell Partners sin side for at salget kunne bli en realitet, var at alle aksjonærene skulle behandles likt. Men hvorfor opprettholder ikke Fredriksen og Trøim det som var avtalen?

John Fredriksen og Tor Olav Trøim kontrollerte raskt 88,9 prosent av aksjene i Odfjell Invests, slik det også går frem av en pressemelding til Oslo Børs 21. juni 2005.

Normalt sett skal det umiddelbart fremlegges enten et bud på de resterende aksjene i selskapet eller så skal et nedsalg signaliseres, dersom en aksjonærs andel i et selskap overstiger 40 prosent. Men siden både SeaDrill og Odfjell Invest er Bermuda-baserte selskaper, slipper imidlertid Fredriksen unna budplikten.

Venter fremdeles

Odfjell Partners bestemte seg etter hvert for å selge sin post i Odfjell Invest til Fredriksen, men bare på visse betingelser. Det ble forhandlet frem en avtale, og et av kravene var at SeaDrill skulle legge inn bud på alle aksjene, selv om de ikke er pliktige til det.

Men småaksjonærene i Odfjell Invest venter fremdeles på budet de ble lovet, og ønsker å få fortgang i saken. Flere har begynt å tvile på om det i hele tatt vil komme noe bud.

Odfjell Partners bekrefter overfor iMarkedet.no at innholdet i denne avtalen gikk ut på at SeaDrill har forpliktet seg til å legge inn et bud på de resterende aksjene i selskapet. Men hvor blir Fredriksen-budet blir av?

Mot fusjon?

Ifølge en aksjonærutskrift fra 14. juni 2005 står 85,68 prosent av aksjene på kontoer kontrollert av Pareto Securites, og det er også Pareto som skal tilrettelegge budet til de resterende aksjonærene. 3,62 prosent av aksjene står på en konto hos Nordea, og Fredriksen kontrollerer trolig også denne posten.

Aksjonærene i Odfjell Partners var opptatt av at alle aksjonærene i Odfjell Invest skulle likebehandles, og SeaDrill forpliktet seg dermed til å komme med et bud på minst 17 kroner per aksje.

Avtalen ga også, etter det iMarkedet.no kjenner til, SeaDrill mulighet til å tilby de resterende aksjonærene aksjer i et fusjonert SeaDrill og Odfjell Invest. Går det nå mot fusjon mellom de to Fredriksen-kontrollerte selskapene?

Budet kommer snart
Tor Olav Trøim skriver i en kort mail til iMarkedet.no at budet kommer snart, og at man bare venter på at tilbudsdokumentet må bli ferdig, som burde tyde på at arbeidet med tilbudsdokumentet allerede er godt i gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere