*Nettavisen* Nyheter.

Trine-mysterium henlagt

Trine Frantzen (Arkivbilde). Foto: POLITIET

Riksadvokaten henlegger drapssiktelsen mot savnede Trine Frantzens samboer og kamerat.

25.07.08 13:58

(iBergen.no) Det skriver førstestatsadvokat Walter Wangberg i en pressemelding fredag.

Manglet bevis
Drapssaken er henlagt på bevisets stilling, hvilket er i tråd med innstillingen som både politiet og statsadvokaten i Hordaland sendte til Riksadvokaten.

- Man ikke har ikke funnet henne og vet dermed strengt tatt ikke om det har skjedd noe straffbart. Dette var en klar henleggelse som ikke lå på vippen engang, sier Wangberg til iBergen.no.

- Beklagelig
Han vil ikke karakterisere henleggelsen som et nederlag for politiet.

- Det er alltid beklagelig å ikke komme til bunns i en sak, men det må man av og til leve med.

Gjenopptatt etter TV-program
Trine Frantzen ble meldt savnet 13. mai 2004. Innledningsvis behandlet politiet saken som en savnet-sak, men besluttet tre måneder senere å etterforske forsvinningen som et mulig drap.

Men manglende framgang i etterforskningen førte ikke fram, før saken igjen tok en ny vending høsten 2006.

Etter at Ola Thune tok opp saken i TV Norge-programmet «Savnet» og kom fram til oppsiktsvekkende resultater, besluttet Hordaland politidistrikt å blåse nytt liv i etterforskningen.

Siktet to
Det resulterte i at Trines samboer og en kamerat av ham ble siktet for henholdsvis drap og etterfølgende bistand. Begge to nektet straffskyld da de ble varetektsfengslet i februar 2007.

Etter kort tid i varetekt ble begge løslatt.

32 år gamle Trine Frantzen er ennå ikke funnet.

- Bitter
- Familien til Trine føler bitterhet, først og fremst for den tragisk dårlige etterforskningen i starten, der man mistet muligheten for en tidlig gjennombrudd. Samtidig har de sine teorier om hva som har skjedd med Trine og hvem som står bak forsvinningen. Men henleggelsen var ikke uventet. Det finnes jo en grense for hvor lenge man kan ha noen siktet uten framgang i etterforskningen, sier de pårørendes advokat, Odd Drevland.

Trass i henleggelsen håper familien at saken kan få en løsning i framtiden.

- Saken kan jo gjenopptas dersom det kommer nye opplysninger. Familien ønsker bare å finne henne slik at hun kan få en grav og de kan få ro, sier Drevland.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.