HELL (Nettavisen): På åpningsdagen på Venstres landsmøte gikk Unge Venstre-leder Sondre Hansmark til knallhardt angrep på eget parti etter krisemålingene helt ned på 1-tallet.

- Vi må snakke om saker som angår folk, som angår velgerne og er viktig for dem. For nå er Venstre et parti som i alt for stor grad snakker om ting som folk ikke er så veldig interessert i, sa Hansmark til Nettavisen, i kritikken mot eget parti med Venstre-leder Trine Skei Grande i spissen.

Se video-intervju med Skei Grande øverst i saken.

- Ikke slitenhet i salen

Hansmark har dessuten uttalt denne uka at partiet fremstår veldig slitne, men den kritikken avfeies nå av Skei Grande selv.

- Jeg er i hvert fall ikke sliten. Jeg tror ikke at denne 135-åringen er spesielt sliten. Jeg fikk masse energi fra landsmøtesalen i dag, og jeg tror ikke jeg følte en sånn slitenhet i denne salen, sier Skei Grande til Nettavisen etter sin landsmøtetale.

- Han mener dere også snakker om saker som folk ikke er opptatt av. Er du enig i det?

- Det er jeg helt enig med Sondre i. Det var derfor jeg holdt den talen jeg holdt i dag, og sa at vi må bry oss mer om saker som angår folk i hverdagen. Det er derfor det er så viktig å koble lokalpolitikerne nærmere på organisasjonen, og det er de endringene jeg mener vi må gjøre i Venstre, sier Venstre-lederen.

I tillegg understreker Hansmark at partiet må slutte å krangle internt.

- Det er jeg helt enig i, sier Skei Grande, og smiler.

- Vi må bli tydeligere

Hansmark mener Venstre heller ikke er villig til å fornye seg, og at de må ta noen store grep for å klare å klatre på meningsmålingene igjen.

- Mange opplever oss som utydelige i mange saker, og da er jeg opptatt av at Venstre skal spisse seg som et liberalt parti, og kjempe for de klare liberale sakene, sa den unge lederen til Nettavisen, og la til:

- Jeg mener Venstre bør peke på et par saker som er viktig for velgerne, og som er viktig for folk i Venstre. Og så må vi være mye tydeligere på prioriteringene våre, sa han.

- Vi må vinne valget

I sin landsmøtetale var imidlertid Skei Grande svært så optimistisk. Til tross for den ene krisemålingen etter den andre for regjeringspartiet, sa hun at partiet skal vinne kommunevalget til høsten.

- Ja, for det må vi gjøre. Det må vi gjøre for de sakene vi skal gjennomføre. Vi trenger lokalpolitikere ute i hver enkelt kommunestyre som kan kjempe for at vi får en bedre skole for alle sammen, sørge for at vi snur pyramiden i spesialundervisninga og sørge for at vi får løftet fram det næringslivet som skal være med på å omstille Norge. Til det trenger vi liberalere der ute for å stå og kjempe for både de klassiske liberale sakene, næringspolitikken og skolepolitikken, utdyper Skei Grande.

VIDEO: Se Skei Grandes landsmøtetale:

- Vi har klart det før

- Hvordan skal dere klare å vinne valget?

- Da vet vi at da må du bare ut å jobbe, du må snakke med folk og ta tak i saker som folk er opptatt av i hverdagen sin. Du må finne de frustrasjonene som gjør at folk putter hånda i lomma og blir irritert over systemer som ikke fungerer. Det er det du er politiker for. Det er det du skal ta tak i og endre - og den guts-en skal vi finne tilbake til, sier hun til Nettavisen.

- Men dere ligger ned mot 1-tallet på målingene. Vil dere klare det?

- Vi har gjort det mange ganger før, og har klart å vinne gode valg, sier Skei Grande, som selv har slått fast at hun ikke vil trekke seg som partileder som følge av krisen i Venstre.