RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trine Skei Grande ble jaget bort av politiet

Trine Skei Grande holdt appell under Amnestys markering for å få stanset piskingen av den bloggeren Raif Badawi, utenfor den saudiarabiske ambassaden i Oslo fredag morgen. Rett etter appellen ble Skei Grande og de andre demonstrantene jaget bort av politeiet. Demonstrasjonen fortsatte bak en hekk, femti meter lenger bort fra ambassaden.
Trine Skei Grande holdt appell under Amnestys markering for å få stanset piskingen av den bloggeren Raif Badawi, utenfor den saudiarabiske ambassaden i Oslo fredag morgen. Rett etter appellen ble Skei Grande og de andre demonstrantene jaget bort av politeiet. Demonstrasjonen fortsatte bak en hekk, femti meter lenger bort fra ambassaden. Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Beordret vekk av politiet under demonstrasjon foran Saudi-Arabias ambassade.

Amnesty fikk med Venstre-leder Trine Skei Grande og SVs Karin Andersen på en appell i Oslo for å få stanset piskingen av den saudiarabiske bloggeren Raif Badawi.

Men under demonstrasjonen fikk Skei Grande og de andre demonstrantene politiordre om å flytte seg vekk fra den saudiarabiske ambassaden, ifølge Amnesty International Norge.

Amnesty hadde på forhånd innhentet skriftlig tillatelse til å avholde demonstrasjon i en rundkjøring rett utenfor porten til ambassaden - på samme sted de har stått ved fire tidligere anledninger.

Men fredag formiddag fikk de 80 fremmøtte demonstrantene, inkludert Skei Grande og Andersen, politiordre om å flytte seg bort fra rundkjøringen og bak en hekk.

- Vi kan ikke forstå annet enn at politiet har gitt etter for press fra den saudiarabiske ambassaden. Dette skal vi ta opp med politiet, og sørge for at vi er tilbake på vår vanlige plass neste gang, sier generalsekretær John Peder Egenæs i en uttalelse.

Piskeslag
Fire fredager på rad har Amnesty-kontorer over hele verden arrangert slike demonstrasjoner. Over én million mennesker har signert en underskriftsaksjon for å stanse piskingen og få Badawi løslatt.

Raif Badawi er dømt til ti års fengsel og 1.000 piskeslag for å ha krenket islam i bloggen sin.

Ifølge dommen skulle han få 50 piskeslag hver fredag i flere uker framover, men etter første runde har piskingen blitt utsatt på grunn av Badawis medisinske tilstand.

Nobels fredspris
Stortingsrepresentantene Karin Andersen og Snorre Valen fra SV nominerte nylig Badawi og en annen saudiarabisk menneskerettsforkjemper, Waleed Abu al-Khair, til Nobels fredspris.

Andersen begrunner nominasjonen med behovet for å sette søkelys på situasjonen i Saudi-Arabia.

- Jeg har dessverre ingen tror på at verdens ledere kommer til å stanse det. De reiser jo i flokk og følge i begravelsen for å hedre den avdøde, saudiarabiske kongen, som står bak alle disse menneskerettsbruddene og de bestialske straffemetodene, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere