*Nettavisen* Nyheter.

Trine Skei Grande slår tilbake mot Per-Willy Amundsen

- Per-Willy Amundsen har ikke noe grunnlag for å vurdere sykmelding. Det har heller ingen andre politikere, mener den hardt pressede Venstre-lederen.

05.12.18 10:01

GYLDENDAL (Nettavisen): Nettavisen møtte Venstre-leder Trine Skei Grande under Arks barnebokprisutdeling tirsdag.

Det siste døgnet har vært et hardkjør for Skei Grande, etter at nyheten om at Venstre-profil Abid Raja var sykmeldt etter utskjelling fra henne.

Les også: Abid Raja sykmeldt etter utskjelling fra Trine Skei Grande

Tirsdag tok tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) til orde for at det er blitt for lett å bli sykmeldt.

Det avviser Skei Grande blankt.

- Per-Willy Amundsen mener det er blitt altfor enkelt å bli sykmeldt hvis man kan bli det etter en korreks fra sjefen. Hva vil du si til det?

- Jeg vil si at Per-Willy Amundsen har ikke noe som helst grunnlag for å vurdere noen sykmelding til noen. Det er det leger som har, sier Skei Grande bestemt til Nettavisen.

Hun legger til at:

- Jeg synes vi politikere skal holde oss for gode til å begynne å vurdere sykmeldinger.

Les: Per-Willy Amundsen etter Raja-sykmelding: - Blitt for lett å få sykemelding

Hareide: - Smålig kritikk

En av dem som også kommenterer uttalelsen til Amundsen, er KrF-partileder Knut Arild Hareide:

- Dette fortjener ikke min gode kollega Abid Raja. Han er en person jeg setter høyt. Han har mottatt drapstrusler og opplevd tøffe runder på Stortinget. Alle kan få seg en knekk, og kan trenge hjelp, hvile og restitusjon. Det bør Abid få applaus for, ikke smålig kritikk, skriver Hareide på Facebook.

- Det er ikke alt man trenger å skrive på Facebook

Nettavisen har også snakket med hodejeger Trine Larsen angående denne saken. Hun er hodejeger og managing partner i konsulenthuset Hammer & Hanborg. Hun opplyser at man generelt ikke skal måtte tåle å bli skjelt ut av sjefen.

- Du må tåle å få tilbakemeldinger, men det er noe med at man bør holde kritikk og negative tilbakemeldinger på tomannshånd. Utskjelling i plenum er veldig sjeldent elegant eller konstruktivt, sier hun til Nettavisen.

Les også: Grande om Raja: «Han er ute etter å ta meg»

Ifølge Larsen er det vanskelig å si noe om akkurat hvor langt en sjef kan gå i å kritisere en ansatt, men at hun generelt anbefaler at negative tilbakemeldinger gis på tomannshånd, og positive i plenum.

- I denne saken så er det jo ikke politikeren selv som gir en sykemelding, han har gått til en lege som har gitt den på et medisinsk grunnlag, og det bør en tidligere justisminister vite, sier Larsen.

- Det er ikke alt man trenger å skrive på Facebook, legger hun til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.