Tripp Trapp-stolen selges til sørkoreaner

Oslo (NTB): Selskapet Stokke som står bak Tripp Trapp-barnestolen og Xplory-barnevogner, selges til en sørkoreansk spillgründer for rundt 3 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

For ett år siden ble Goldman Sachs engasjert som finansiell rådgiver for Stokke-familien som har eid selskapet Stokke siden opprettelsen i 1932. Det har det siste året vært klart at det kunne ende med salg, og nå er det klart at 45 år gamle Jung-Ju Kim fra Sør-Korea kjøper selskapet.

45-åringen eier blant annet spillselskapet Nexon Online Games og er rangert som nummer elleve blant Sør-Koreas rikeste.

- Han har bestemt seg for å kjøpe noen europeiske merkevarer som har stort potensial i Asia, og Stokke var faktisk øverst på hans liste. Vi synes kombinasjonen med en asiatisk aktør og bred erfaring fra online er spennende, sier styreleder Wilhelm A. Mohn til avisen.

Handelen skjer gjennom investeringsselskapet NXMH som er registrert i Belgia. Selskapet skal videreføre Stokke som det er, sier Mohn.

Siden lanseringen for 41 år siden, er det solgt 8,5 millioner eksemplarer av Tripp Trapp-stolen. 500.000 ble levert bare i fjor. Selskapet hadde en omsetning på vel 1 milliard kroner og et driftsresultat på 180 millioner kroner i fjor. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.