RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Teknikere fra Kripos i arbeid ved bussen fra Valdresekspressen på Rv 53 ved Holsbru mellom Årdal og Tyin, der tre personer ble knivdrept i november i 2013.
Teknikere fra Kripos i arbeid ved bussen fra Valdresekspressen på Rv 53 ved Holsbru mellom Årdal og Tyin, der tre personer ble knivdrept i november i 2013. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Trippeldrapssiktet døde

Sist oppdatert:
Den siktede etter trippeldrapet på Valdresekspressen døde onsdag av skadene han fikk i et fall i Bergen fengsel.

Det opplyser statsadvokat Magne Nyborg til NRK.

Den drapstiltalte sørsudaneren ble sendt til Haukeland universitetssjukehus med alvorlige skader etter at han kastet seg fra et tak i fengselet og falt tre– fire meter for to uker siden.

- Han har ligget i respirator siden fallet, til legene i går bestemte at han skulle kobles fra. Det ble gjort klokka 13.30, og han døde klokka 14.40, sier Nyborg.

31 år gamle Peter Roy Paul Beak var tiltalt for overlagt drap på en 19 år gammel kvinne og to menn i 50-årene på Valdresekspressen i Årdal 4. november i fjor.

Lam
Sørsudaneren var i behandlingssamtale med to psykologer og tre betjenter i Bergen fengsel da han klatret opp på taket og hoppet.

To dager før hendelsen ble det besluttet at han skulle overføres til psykiatrisk klinikk ved Sandviken sykehus i Bergen.

31-åringen fikk brudd i flere nakkevirvler i fallet og ble lam fra nakken og ned etter fallet.

Nyborg sier til NTB at politiet i Hordaland har undersøkt omstendighetene rundt fallet.

Ingen ved Bergen fengsel ønsket å kommentere saken torsdag.

Fembarnsfar
I vår konkluderte rettspsykiatere med at mannen var strafferettslig tilregnelig da han begikk drapene. Men det kom samtidig fram at rettspsykiaterne knapt hadde snakket med ham, fordi han nektet å snakke med dem.

De tre sakkyndige gjennomførte i løpet av tolv uker en judisiell observasjon av mannen.

Sørsudaneren skulle sendes ut av landet dagen etter drapene på Valdresekspressen.

Nyborg sier til NTB at politiet i Sogn og Fjordane har fått ansvaret for å kontakte 31-åringens slektninger i Sør-Sudan. Mannens bror har uttalt til myndighetene i Sør-Sudan at Beak hadde kone og fem barn i hjemlandet.

Vil forsøke å gi svar
Nyborg tok ut tiltale mot mannen i juli. Han sier det ikke var avgjort når saken skulle opp i retten.

- Jeg ventet på en legeerklæring om når han var psykisk og fysisk sterk nok til å kunne være til stede, forteller han til NTB.

Nyborg sier saken nå sendes tilbake til Riksadvokaten med forslag om at saken henlegges på grunnlag av dødsfallet.

- Jeg vil også stille meg til disposisjon for de etterlatte, slik at vi kan få en gjennomgang av saken og prøve å gi svar på noen av spørsmålene de sitter igjen med. Situasjonen vil trolig bli en utfordring for dem, for man vet ikke hva drapsmannen har tenkt under situasjonen, sier Nyborg til Bergens Tidende.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere