RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trippeldrapssiktet søkte asyl i april

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Den 30 år gamle mannen som er siktet for trippeldrapet på Valdresekspressen, søkte asyl i Norge i april. Han skulle etter planen pågripes av politiet tirsdag morgen, før han skulle utvises.

- Mannen er 30 år gammel og søkte asyl i Norge i april i år. Søknaden ble aldri behandlet fordi mannen, etter Dublin-avtalen, skulle få sin søknad behandlet i Spania, opplyser kommunikasjonsdirektør Ingeborg Grimsmo i UDI.

En person som søker asyl, bestemmer ikke selv hvilket land som skal behandle søknaden. Det første trygge landet asylsøkeren kommer til, har ansvaret for å behandle søknaden om beskyttelse, og derfor skulle mannen sendes til Spania.

Politiets utlendingsenhet (PU) bekrefter i en kort pressemelding tirsdag formiddag at mannen skulle pågripes for å gjennomføre retur til Spania.

- Planen var å pågripe mannen tirsdag morgen. Det var lokalt politi som skulle pågripe mannen. At han var på bussen hadde ikke vi noe med å gjøre, opplyser kommunikasjonsrådgiver Tuva Otterlei Blikom i PU til NTB.

«PU kan bekrefte at personen skulle pågripes 5. november for å gjennomføre retur til Spania etter Dublin II-forordningen», heter det i pressemeldingen. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere