RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trist dag, mener banksjef (Ny)

Sist oppdatert:
Sparebank1 Midt-Norge har fått beskjed fra styret i Romsdals Fellesbank: de gir opp kampen og vil inngå forhandlinger. Dermed er bankkrigen i Romsdal over
(Ny: Kommentarer fra styreformann i Romsdals Fellesbank, Helge Aarseth)

Etter en bitter kamp, med ingredienser som lokalpatriotisme og hvite riddere fra Ålesund, gir styret i Romsdals Fellesbank opp.

- En trist dag, sier styreleder Helge Aarseth i Romsdals Fellesbank til iMarkedet.no like etter at nyheten om at Sparebanken Møre i dag trakk sitt bud.

Aarseth kunne ikke snakke så lenge med iMarkedet.no. Da iMarkedet.no ringte adm. direktør Finn Haugan i Sparebank1 Midt-Norge visste han ikke om Sparebanken Møres beslutning. Etter å ha lest gjennom meldingen, og mest sannsynlig fått en telefon fra Helge Aarseth, ringer en fornøyd Haugan tilbake til iMarkedet.no.

- Det ser ut som om det går vår vei, sier Haugan til iMarkedet.no og kan fortelle at han har blitt kontaktet av Romsdals Fellesbank.

- De har invitert oss til samtaler om overtagelse, sier Haugan til iMarkedet.no og bekrefter at de vil la sitt bud på romsdalsbanken bestå. Dermed ser det ut til at det første fiendtlige bankoppkjøpet i Norge i moderne tid har lykkes.

Haugan sier til iMarkedet.no at han er overbevist om at kjøpet av Romsdals Fellesbank vil bli meget god butikk for Sparebank1 Midt-Norge, på trass av at prisen ble noe høy.

Helge Aarseth bekrefter til iMarkedet.no at styret i Fellesbanken har tatt kontakt med Sparebank1 Midt-Norge for å igangsette samtaler.

- Prisen på 171 kroner per aksje er svært god, og intet ansvarlig styre kan anbefale aksjonærene å selge til denne prisen, sier Aarseth til iMarkedet.no.

Han mener at så lenge Sparebanken Møre ikke ville følge opp så vil løsningen fra Sparebank1 Midt-Norge være den beste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere