RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trist «Transformers»

(Activision)
Sist oppdatert:
Spillet til «Transformers: Revenge of the Fallen» anbefales ikke.

I løpet av de siste par årene har kvaliteten på lisensspill steget med flere hakk. Riktignok er de færreste det i hvert fall jeg kaller «bra», men brorparten er mye bedre enn kalkunene vi ble servert tidligere.

Dessverre gjelder ikke det «Transformers: Revenge of the Fallen», spillet som er løst basert på den nyeste filmen. Alene blir det kjapt ensformig og historien er så tynn at den er faretruende nær gjennomsiktig.

Se gameplaytrailer fra «Transformers»:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Ensformig

Du får velge mellom Autobots og Decepticon, og den korte enspillerkampanjen består av diverse oppdrag som foregår på små og lukkede områder. Ofte skal du drepe et gitt antall fiendtlige roboter, men av og til må du delta i noen slags løp, redde personer eller fikse ting.

På tross av at «Transformers» byr på flere typer oppdrag, tar det ikke lang tid før de begynner å gjenta seg selv. Et helt ekstremt tungvint kontrollsystem gjør ikke akkurat situasjonen noe bedre. Blant annet må du holde inne den ene skulderknappen for å forbli et kjøretøy, og så bruke diverse andre knapper for å angripe og lignende.

Dårlig kontroll

Når du har forvandlet Transformeren din kan du ikke stoppe uten å forvandle den tilbake, noe som leder til mye frustrasjon. Omgivelsene byr ofte på smale gater og krappe svinger, og håndbrekket er ikke så himla presist at det gjør noe. Du kan med andre ord forberede deg på mye kræsjing og lignende, spesielt festlig når du jager en eller annen fiende.

Teknisk minner «Transformers: Revenge of the Fallen» mest om noe fra forrige generasjon, med andre ord er det skikkelig stygt og tortur for ørene. Heldigvis er ikke alt elendig og spillet kommer seg så vidt unna bunnkarakteren.

Artig flerspillerdel

Flerspillerdelen, som for øvrig bare støtter nettspilling, er nemlig ganske artig. Robotene er varierte og på tross av kontrollsystemet er det kult å arrangere kamper mellom Autobots og Decepticon.

Et annet pluss er den store mengden bonusmateriale, blant annet inneholder spillet episoder av den opprinnelige «Transformers»-serien. Dessverre må du spille «Revenge of the Fallen» mye for å låse opp store deler av ekstrainnholdet.

Ikke kjøp

Hvis du alltid har drømt å kjempe som en Autobot mot Decepticons (eller omvendt), er «Transformers: Revenge of the Fallen» verdt en titt hvis du finner det i billigkurven. Ellers er det bare å holde seg langt unna, uansett hvor stor fan du måtte være.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere