RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trittin ber om enighet fredag

Sist oppdatert:
Miljøvernminister Jürgen Trittin avviser at han truer med utvidelse av panteordningen, men sier samtidig at det er meget viktig at Bundesrat blir enige på fredag
Det var i en artikkel i Die Welt i formiddag at Trittin ble tillagt å true med utvidelse av panteordningen i Tyskland til også gjelde engangsemballasje for vin og juice. I en pressemelding ved lunsjtider tar han til motmæle.

Han avviser at det trues med å utvide panteordningen, men sier samtidig at en utvidelse vil bli resultatet dersom det tyske overhusets konservative flertall fortsetter å sperre for regjerings forsøk på å vedta en ny pantelov.

Trittin påpeker at det derfor er helt avgjørende at Bundesrat førstkommende fredag klarer å samle et flertall for en ny lov. Fredag skal et kompromissforslag fra den konservativt kontrollerte delstaten Bayern opp til behandling.

Miljøvernministeren sier i en kommentar at Bayerns forslag er en kontruktiv vei for å få slutt på blokkeringen i Bundesrat.

Hvis ikke det blir enighet på fredag er konsekvensen ifølge Trittin at den gamle ordningen fortsetter å være i kraft, og at det blir en automatisk utvidelse av panteordningen til blant annet juice og vin i tråd med regelverket vedtatt av tidligere regjeringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere