RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trittin gir ett års overgangsordning

Sist oppdatert:
Det tyske miljøverndepartementet har nå offentliggjort teksten til endringene i den nye panteloven, og der får butikkene ett år på seg til å innfri kravene om et enhetlig pantesystem
Det var onsdag denne uken at den tyske regjeringen vedtok miljøvernminister Jürgen Trittin forslag til endringer i panteloven som ble vedtatt av det tyske overhuset i oktober.

Bakgrunnen for endringene er i hovedsak for å oppfylle EUs krav om å fjerne de såkalte øy-løsningene som en del av lavpriskjedene har laget for å unngå et enhetlig pantesystem.

I den nye lovteksten som nå er publisert gir Trittin og regjeringen butikkjedene og utsalgsstedene ett års overgangsordning før et enhetlig system må være på plass. Det er ventet at både det tyske underhuset og overhuset vil godkjenne den nye teksten før jul og at loven trår i kraft 1. januar 2005.

Under kapitelet om ikrafttredelse i lovforslag, går det frem at kravet om et enhetlig system, hvor alle tar imot alles pantebelagte emballasje, vil trå i kraft 1. januar 2006.

Videre går det frem av ikrafttredelseskapitelet at utvidelsen av hvilke drikker som omfattes av den nye loven vil komme seks måneder etter ikrafttredelse av loven, det vil si 1. juli neste år.

Da utvides pante fra øl og kullsyreholdige drikker til også å omfatte leskedrikker og rusbrus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere