RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trittin øker pantepresset

Sist oppdatert:
Tyslands miljøvernminister Jürgen Trittin har nå økt presset på opposisjonen i det tyske overhuset ved å publisere tall som kan føre til en utvidelse av panteorningen
I en pressemelding gjør Trittin det klart at det nå er opp til Overhuset med Unionspartiene i spissen å hindre at dagens panteordning ikke blir utvidet til engangsemballasje for juice og andre ikke kullsyreholdig leskedrikker.

Det tyske Overhuset skal behandle flere panteforslag fredag denne uken, og presset er ikke minsket som følge av Trittins offentliggjøring i dag.

En følge av dagens offentliggjøring av returandelen for engangsemballasje for juice og andre leskedrikker uten kullsyre er at disse også vil bli omfattet av pant om seks måneder. Det går frem av dagens lovverk for pant og retur på drikkemballasje i Tyskland.

- Delstatene har det sin makt å forenkle panteordning ved en endring av innpakkingsregulativet, og dermed gi berørte bedrifter planleggingsikkerhet, sier Trittin i en kommentar.

Trittin har både lagt frem tall for juice og mlekprodukter i dag som gjelder 2002. Alle tallene er under minimumskravet i dagens regelverk og fører dermed til automatisk innføring av pant på disse emballasjekategoriene. Pant på melkemeballasje vil inntreffe 12 måneder etter offentliggjøring så sant ikke regelverket nå endres av det tyske overhuset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere