RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trittin øker presset i pantesaken

Sist oppdatert:
Den tyske miljøvernministeren Jürgen Trittin planlegger angivelig å offentliggjøre ny returstatistikk neste mandag for å presse frem en panteavgjørelse, som kan komme fire dager senere
Trittin planlegger å offentliggjøre ny returstatistikk mandag 20. september, ifølge Frankfurter Allgemeine Zeitung, som viser til regjeringspapirer.

Men ifølge avisen er Trittins plan omstrid innad i regjeringen. Trittin kommer fra miljøpartiet De Grønne, mens det største partiet i regjeringen er sosialdemokratene i SPD.

Tallene vil danne grunnlag for innføring av pant også på fruktjuice, iste og kullsyrefrie leskedrikker fra mars 2005.

Dette vil legge kraftig press på det tyske overhuset, Bundesrat, som i lang tid har trenert innføring av et mer solid grunnlag for dagens ordningen med pant på engangsemballasje for øl og brus.

Det er uenighet i Bundesrat om hvorvidt denne saken skal behandles i plenumsmøtet 24. september. Ifølge Frankfurter Allgemeine Zeitung ønsker delstaten Bayern å sette et kompromissforsalg på dagsordenen, og det gjør muligens også SPD-styrte Schleswig-Holstein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere