RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trittin krever overholdelse av pantefristen

Sist oppdatert:
Tyske myndigheter og miljøvernminister Jürgen Trittin krever at den tyske handelen og industrien overholder pantefristen 1. oktober
I en artikkel i tyske Handelsblatt tirsdag kom det frem at flere sentrale aktører i handelen og tysk industri ser for seg en utsettelse av innføringen av et nasjonal pantesystem i Tyskland. Etter først å ha fått en utsettelse fra 1. januar i år, tror nå industrien den nye datoen 1. oktober også kan ryke.

- Datoen 1. oktober er det ikke lenger sikkert vil bli overholdt, sier Peter Meissner, som representererer leverandøren Trinckpack.

Han tror videre at det skal holde hardt å klare en innføring av et nasjonalt pantesystem innen 1. januar 2004. Industrien ønsker en endring i pantesystemet til en løsning ingen av pantemaskinleverandørene, som Tomra, har ferdigstilt.

Krav fra myndighetene

Nå krever miljøverndepartementet i Tyskland at den avtalte pantedatoen 1. oktober overholdes.

- Går dere så langt som å si at dere krever dette?

- Ja, helt klart. Vi har tidligere utsatt den opprinnelige datoen fra 1. januar, og vi forutsetter at den nye datoen overholdes, sier talsmann Henry Wies i det tyske miljøverndepartementet til iMarkedet onsdag.

Legger seg ikke opp i utvelgelsen

Han sier videre at Departementet ikke legger seg bort i industriens arbeidsgruppe. Denne gruppen jobber med valg av et nasjonalt pantesystem.

- Dette er ikke noe vi legger oss bort i. Valg av system er opp til industrien selv, sier Wies til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere