RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trittin liker pantekompromiss

Sist oppdatert:
Den tyske miljøvernministeren Jürgen Trittin liker forsøket på pantekompromiss i Tyskland. Allerede 9. juli kan maratonløpet om tysk pant være avgjort i det tyske overhuset
iMarkedet meldte i går at Erwin Huber i den bayerske varianten av det konservative partiet i Tyskland (CSU) vil nå et initiativ i overhuset, Bundesrat, for å få til et kompromiss når det gjelder pant, hvor den konservative opposisjonen har blokkert den pantevennlige regjeringen.

Huber, som har tittelen statsminister i Bayern, sier, ifølge tyske medier, at dagens regelverk ikke kan bestå.

Han vil ha et kompromiss som innebærer pant på 25 eurocent for øl, rusbrus, mineralvann og brus.

Det er i dag pant på disse varene, men det er betydelig usikkerhet rundt grunnlaget for dette videre fremover, og dette har hindret investeringer i panteautomater, noe som ville være et stort marked for Tomra.

Konstruktivt forslag

Den tyske miljøvernministeren Jürgen Trittin liker forslaget til Bayern. I en uttalelse fra Miljøverndepartementet heter det at Bayerns utspill er "konstruktive forslag".

Fra sine partnere i det tyske partiet FDP får ikke Bayern mye hjelp. Konservative FDP kaller panten for økologisk og økonomisk vås.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere