RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trittin venter pantetiltak fra EU

Sist oppdatert:
Den tyske miljøvernministeren Jürgen Trittin venter at EU vil innføre tiltak mot den tyske panteordningen. Det uttalte Trittin fredag
Den tyske miljøvernministeren Jürgen Trittin venter at EU vil komme med tiltak mot de tyske pantereglene. Det melder flere nyhetsbyrået fredag.

- Vi går ut i fra at Brussel vil introdusere et hinder av ordningen, sa Trittin i Berlin på fredag.

Den europeiske konkurransekommisæren for EU-området, Frits Bolkestein, har tydeligvis allerede bestemt seg for å håndheve konkurransereglene i retning som hindrer panteloven i Tyskland. Størrelsen på det tyske markedet har også spilt inn for Bolkestein, som tidligere ikke har reagert på pantereglene i det skandinaviske markedet. EU-kommisæren mener at den tyske panteordningen fører til konkurransehindere for utenlandske drikkevareprodusenter.

Trittin mener at diskusjonen rundt den tyske panten kan dra ut i flere år, eller minst to år. Han er derfor avslappet til EU-kommisjonens holdninger mot pant, og overlater alt til den videre diskusjonen med EU.

Trittin sa fredag at alle de tyske pantesystemene var åpne for utenlandske produsenter.

EU-kommisjonen vil komme med sitt offisielle syn på panteordningen på tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere