RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trivelig slakt

Sist oppdatert:
«Dungeon Siege 2» byr på slakt av monstre, litt tankearbeid og en god spillopplevelse.

(Spillmagasinet): I «Dungeon Siege 2» skal du løpe rundt i en eventyrverden og slakte stort sett alt som rører på seg. Historien er like tam som lunken melk: Verden går snart under og du må rette opp i situasjonen.

Men fortellingen fungerer greit som limet som holder spillet sammen. Noen av de bedre historiene er gjemt ned i sideoppdrag, så det er litt synd de ikke valgte å bruke mer tid på hovedhistorien.

Må spille mer
Som actionrollespill flest er ikke «Dungeon Siege 2» over på en natt (eller to). Bare det å spille gjennom de påkrevde oppdragene tar mellom 10 og 20 timer, og skal du se alt spillet har og by på, kan du gange de tallene med to.

«Dungeon Siege 2» lokker frem samme «Må spille mer»-tanke som «Diablo 2». Selvom de fleste oppdragene går ut på det samme og spillet ikke er videre originalt, er du alltid nysgjerrig på hva som lurer rundt neste sving. Og jakten på spillets kraftigste sverd eller sterkeste rustning er altoppslukende. Leggetid og middagstid går i glemmeboka når du spiller «Dungenon Siege 2».

Du styrer en gruppe
For å hindre at spillet havner i samme montone sump som en rekke av konkurrentene, har utviklerne gjort noen smarte grep for å kunne by på en mer variert opplevelse. I «Dungeon Siege 2» har du kontroll over en gruppe, og ikke bare en figur.

Du kan bare ha med deg et begrenset antall personer om gangen og antall kombinasjoner er skyhøyt. Du har få føringer på hvordan figurene dine skal utvikle seg, så gruppesammensettningen bestemmes av både spillestil og hvilke utfordringer du møter. En nyhet er at du kan velge å ha med en ”Pet” – et dyr som utvikler seg sammen med din gruppe. Dette kan være særdeles effektivt i mange situasjoner, og er til de grader mer morsomt enn å ha med nok en stor fyr som slår med klubbe. En scorpion-dronning på laget har liksom litt mer schwong over seg.

Enkelte monstre faller lettere når de blir utsatt for en bestemt type angrep, så med riktige folk går ting radigere unna. Variasjon i gruppa er viktig. Vår ene anmelder endte opp med fire kvinner som alle var flinke med pil og bue, men som regel gikk det relativt galt. Da måtte man begynne på nytt.

Fiklete brukergrensesnitt
Utviklerne har også gjort sitt for at kamphandlingene skal bli mer engasjerende. Du varierer ikke lenger bare mellom å trykke på slåknappen og tasten for mer helse. I «Dungeon Siege 2» bytter du taktikk alt etter hvordan situasjonen utvikler seg, i tillegg til utfordringene det å styre flere krigere på en gang byr på. Noe kan du be dem gjøre automatisk, men en del mikromangament må fortsatt til.

Dessverre er det unødvendig tungvint. Grensesnittet er klønete lagt opp og ofte må det en god del klikk til før du er inne i riktig meny. Hurtigtaster er på plass, men med mindre du har like mange armer som en blekksprut, må kraftig konfigurering til før de er særlig hurtige. Vår ene anmelder brukte to timer på å klare å bruke en ”Ressurection Scroll” på et medlem av gruppen som hadde vært såpass uheldig at han hadde dødd. Slikt skulle være unødvendig.

Tiden flyr
Men det kronglete brukergrensesnittet til tross, «Dungeon Siege 2» er et underholdende og langvarig actionrollespill.

Bare pass på klokka når du spiller.

Spillets ene anmelder har testet spillet på en Dell XPS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere