RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trøndere stjeler bysykler

Sist oppdatert:
Clear Channel planlegger nå en annonsekampanje for å oppdra trønderne. Ifølge Clear Channel blir det stjålet og ødelagt flere bysykler i Trondheim enn i noen annen by der selskapet er sykkel-operatører.

Clear Channel vurderer nå å kutte ut hele bysykkel-prosjektet dersom ikke trønderne skjerper seg. For trønderne liker bysyklene så godt at de tar den med hjem, lakkerer sykkelen og setter på sin egen sykkellås.

- De tas med hjem og låses som de skulle være privatsykler. Etter tips finner vi syklene hjemme hos folk. Dette er helt håpløst, sier Lars Buran ved Prima AS, som vedlikeholder bysyklene for Clear Channel. Det som skulle vært et offentlig gode, ender opp på private hender. Resultatet er at byen er så godt som rensket for bysykler.

Ifølge Adresseavisen er det også et problem at syklene ramponeres. Hele 60 sykler var inne til reparasjon allerede første uken.

- Trondheim er fortsatt et stort problem for oss. Vi har bysykler i mange byer, men det er kun her vi opplever rent hærverk. Opptil 50 prosent av syklene er til enhver tid ødelagt, sier Trond Karlsen, drifts- og etableringsdirektør i Clear Channel Adshel, til Adresseavisen.

Firmaet har ti års kontrakt med Trondheim kommune om å tilby bysykler, men bekrefter at de nå vurderer å gå i dialog med kommunen om å avslutte kontrakten før tiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere