RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trøndere vil ha Gjelsten i Fellesbank-styret

Sist oppdatert:
Bjørn Rune Gjelsten og styrelederen i Kværner foreslåes til nye styremedlemer i Romsdals Fellesbank av oppkjøpsivrige Sparebank1 Midt-Norge
I en pressemelding tirsdag kveld melder Sparebank1 Midt-Norge at de vil foreslå den sittende styrelederen i Kværner Lone Fønss Schrøder som ny styreleder i Romsdals Fellesbank.

Også tidligere storaksjonær i Fellesbanken, Bjørn Rune Gjelsten, anbefales av Sparebank1 Midt-Norge forut for generalforsamlingen den 17. januar.

Advokat Harald Ellefsen vil bli foreslått som styremedlem på den ekstraordinære generalforsamlingen. Ellefsen er i dag advokat i Steenstrup Stordrange.

Den ekstraordinære generalforsamlingen er kommet istand etter at Sparebank1 Midt-Norge har krevd det ovenfor Romsdals Fellesbank. Målet til trønderbanken er å innsette et vennligsinnet styre som skal sikre oppkjøpet som Sparebank1 Midt-Norge vil ha gjennomført.

Det pågår for tiden en bitter kamp mellom Sparebank1 Midt-Norge og Sparebanken Møre, der sistnevnte blir sett på som vennligsinnet og førstnevnte sett på som fiendtlig av styret i Fellesbanken.

I pressemeldingen fra Sparebank1 Midt-Norge står det at de kandidater de nå foreslår skal på et selvstendig og objektivt grunnlag skal kunne vurdere de strategiske alternativene som foreligger for Romsdals Fellesbank ASA.

Når man da vet at posten til Bjørn Rune Gjelsten ble solgt sent i fjor til Sparebank1 Midt-Norge, noe som satte igang hele prosessen, og at Kjell Inge Røkkes aksjepost (Kværner) er i spill, så kan det vanskelig forståes anderledes at styret som blir foreslått er helt og fult vennligsinnet ovenfor Sparebank1 Midt-Norge.

Etter det iMarkedet.no kjenner til har flere av de størrre aksjonærene i Romsdals Fellesbank vært misfornøyd med det sittende styrets behandling av selskapets aksjonærer.

Tidligere på dagen tirsdag kunne NRK melde om at Kredittilsynet ikke ville la Sparebank1 Midt-Norge bruke aksjer de har fått aksepter på til å stemme for. Det ble også meldt at Sparebanken Møre har oppunder 10 prosents eierandel. Det kan dermed bli en svært spennende generalforsamling.

Den som vinner i den kampen er sannsynligvis den som vil komme seirende ut av kampen om Romsdals Fellesbank.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere