RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trønderske hoteller tjener millioner på asylkrisen

Ni midtnorske hoteller og campingplasser tjener 52 millioner kroner på to måneder når de blir omgjort til akuttmottak for asylsøkere. – Vanvittig, mener foreleser ved Norsk hotellhøgskole.

UDI betaler rundt 700 kroner per døgn for hver og en asylsøker som blir plassert på trønderske hotell, pensjonat og campingplasser. Det er fire-fem ganger mer enn prisen på en permanent mottaksplass i Midt-Norge. Det kommer fram av driftsavtaler som er inngått med Utlendingsdirektoratet (UDI), skriver Adresseavisen.

– Campingplassene tjener veldig mye, motellene tjener mye, og hoteller tjener akseptabelt, sier dosent ved Norsk hotellhøgskole i Stavanger Helge Jørgensen.

Ifølge Adresseavisen vil de ni overnattingsstedene tjener 52 millioner kroner på to måneder, og 130 millioner kroner hvis UDI forlenger avtalene med fire måneder.

– Mange av overnattingsstedene ville akseptert en pris på halvparten av det de får av UDI, sier han.

Tove Cecilie Fasting i UDI Midt-Norge sier driftsavtalene ble inngått i en veldig prekær situasjon.

– Vi var bare opptatt av å skaffe asylsøkerne tak over hodet. Vi går ikke inn i avtaler for at noen skal blir rike, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere